Ziemniaki pieczone z czosnkiem w łupinkach oraz przyprawami. Pyszne i złociste. Pieczone ziemniaki to szybki i prosty sposób na dodatek do mięs pieczonych lub smażonych, potraw
Zasmakuj KuchniPyszna surówka z białej kapusty Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Surówka jest soczysta i chrupiąca, a dzięki zalewie można ją przechowywać w lodówce nawet
Blog z ApetytemProsta w przygotowaniu tarta z ciasta francuskiego z pomidorkami koktajlowymi i pesto z pietruszki i orzeszków piniowych. Może stanowić przekąskę lub, podana z zieloną sałatą
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNajbardziej lubię pomidory i paprykę o tej porze roku. Są bardzo słodkie, o pięknym kolorze i pyszne 😊 Ten przepis znalazłam w mojej starej "Kuchni Polskiej ", polecam
Kulinarne przemysleniaBezmięsny tatar przygotowany z ugotowanego buraczka ćwikłowego, podany z dodatkiem sosu chrzanowego to danie, które z powodzeniem zaserwować można na przystawkę . Oczywiście jest to tatar warzywny
MeCooksSurówka z surowego kalafiora z rzodkiewką, kalarepą i koperkiem. Nie jest to może propozycja, po którą sięgam często, ale w okresie letnim, lubię przygotować do obiadu
Smaki Na TalerzuProsta surówka z kapusty, marchewki i koperku. Kapustę drobno pokroić. Głąb usunąć. Marchewkę obrać i
BullioSkładniki: 1/4 główki kapusty białej kilka ogórków konserwowych sól pieprz szczypta cukru 1 łyżka majonezu koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy, lekko solimy, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na
Walijskie PichcenieFocaccia w wersji słodko-słonej, z czarnym winogronem i rozmarynem to moja propozycja na dziś. Prosty i oryginalny przepis na przekąskę, aperitif czy piknik. Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMarynowane pomidory z cebulą i czosnkiem Pomidorki w każdej wersji są dobre, a czym więcej wersji tym większe urozmaicenie na stole lub
Dieta Rozdzielna i ZdrowieŁatwy i smaczny dodatek obiadowy - marchewka z groszkiem. Sprawdzi się zarówno do pieczonego kurczaka, smażonych kotletów jak i do mielonego, a nawet grillowanej ryby! Składniki
Lena GotujeDość tani i łatwy w przygotowaniu przepis na czerwone buraki, ponieważ wystarczy tylko ugotować, obrać, pokroić buraki oraz zalać je zalewą. Artykuł Marynowane czerwone buraki pochodzi
Pieprzyć z FantazjąMój ulubiony sposób na bób to ten prażony na suchej patelni, którego skórka sama pęka ukazując zieloniutkie wnętrze. Jest chrupiący, idealnie pyszny. A co gdyby go
FlymetothespoonKocham tofu miłością wielką i wciąż twierdzę, że ten, kto tofu nie lubi nie jadł go jeszcze dobrze przyrządzonego. Spróbujcie porządnie je zamarynować i zgrillować, a
Flymetothespoon