Pasztet - galantyna z kurczaka

Pasztet - galantyna z kurczaka

Pasztet - galantyna z kurczaka

1 duży kurczak   3 jajka2-3 ząbki czosnku1 bułkasól, pieprzKurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso od kości.Najlepiej zrobić to tak, aby jak najmniej uszkodzić skórę. Jak się nie uda, to trudno. Zmielić 2x mięso (tym razem zmieliłam raz i pasztet nie jest taki gładki i zwarty jak powinien), dodać namoczoną w mleku, odciśniętą bułkę, czosnek, jajka i przyprawy. Wszystko razem bobrze wymieszać, uformować rulon, zawinąć w skórę, następnie w folię i w bawełnianą ścierkę. Końce mocno związać i naj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, kanapki, jajko, czosnek, sałatki, bułki, kurczak, sałatka, sałatka jarzynowa, kanapka, kurczak z czosnkiem, uda z kurczaka, salatka z jajkiem, gotowany kurczak, sałatka z kurczaka gotowanego, sałatka z kurczakiem

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.