Rzeszowiak

Rzeszowiak

Rzeszowiak

               Rzeszowiak, to jedno z wielu wyśmienitych ciast, ze zbioru przepisów Siostry Anastazji. Wykwintny i przepyszny, idealny na świąteczny stół. Ciasto kruche: 2 dag mąki pszennej 1 dag margaryny 10 dag cukru 2 żółtka 3 – 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia           Zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki. Masa makowa: 20 dag maku 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka miodu olejek m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Warto przeczytać

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.