Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi. U mnie w domu wszyscy (oczywiście jak już wiecie, oprócz mnie) się nią zajadają :) Składniki: - 1 kg płatów śledziowych małosolnych - 1 duża cebula lub 2 małe - 200 g rodzynek - 1 keczup - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Śledzie wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 15 minut. Następnie odlewamy słoną wodę i ponownie zalewamy świeżą. Czynność powtarzamy 2-3 razy w zależności od tego, jak bardzo słone są śledzie. Następnie płaty ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...