śledzie w sosach - 1117 przepisów

Śledź w sosie czosnkowym 313

domu. Śledzia jadamy w  wersji tradycyjnej, czyli w oleju z cebulka oraz w śmietanie z jabłkiem i cebulką. Kilkanaście lat temu moja teściowa wynalazła gdzieś przepis na śledzie w sosie czosnkowym, posmakował nam bardzo i od tego momentu wszedł  na stałe do naszego świątecznego menu. Za jego przygotowanie musimy się wziąć wcześniej, gdyż wymaga ona 3-dniowego marynowania(...)Jednak warto poczekać, korzenna marynata nadaje mu niesamowity smak. Śledź w sosie czosnkowym Składniki: Marynata 1 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 10% 1 cebula 10 ziarenek ziela angielskiego 10 goździków 1 łyżeczka ziarenek gorczycy 1 laska cynamonu 400 g  filetów śledziowych a la matjas (u mnie zawsze Lisner) 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 2 łyżki jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w sosie koperkowym 171

Pyszne śledziki w lekkim koperkowym sosie. Pyszności :) składniki: 6-7 solonych płatów śledziowych 400 g jogutru naturalnego gęstego lub śmietany 18 % 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki kurkumy Kamis 1 łyżeczka octu 10 % sól ziołowa ok 1/2 łyżeczki Kamis Śledzie wymoczyć we wodzie(...)pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs. Jogurt dokładnie wymieszać z koperkiem, kurkumą, solą ziołową i octem. Do tak przygotowanego sosu włożyć pokrojone śledzie i dokładnie wymieszać aby wszystkie kawałki były pokryte sosem. Tak przygotowane śledzie przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki aby smaki sie przegryzły

Monia miesza i gotuje
Sledzie w sosie smietanowo-majonezowym 106

Zapraszam na sledzie swiateczne w sosie majonezowo smietanowym Skladniki: 4 Sledzie matiasy 1 cebula drobno skrojona 3-4 ogorki kiszone -skrojone w kosteczke 2-3 lyzki majonezu ok 100 ml smietana Wykonanie- wymoczyc sledzie tak jak lubimy najbardziej. Skroic cebulke, ogorki kiszone  Wymieszac majonez ze smietana. Dac na spod naczynia, polozyc sledzie , posypac cebulka I ogorkami. Przykryc sosem. Wlozyc

Smaki Edyty
Śledź w sosie musztardowym 154

powoli dodawać olej i mieszać rózgą. Kiedy konsystencja będzie gładka dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Śledzia wyjmij z mleka osusz i pokrój w 3 centymetrowe kawałki. Następnie włóż go do sosu musztardowego i marynuj przez co najmniej godzinę

Czerwień i błękit
Śledzie w sosie pomidorowym 91

SKŁADNIKI 6 śledzi matiasów 3 cebule 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki miodu pszczelego 2 łyżki octu 2-3 łyżki oliwy 3 liście laurowe 4

Passions hobbies life
Śledzie w sosie tatarskim 273

 składniki* 300 g filetów śledziowych solonych* 4 ogórki konserwowe* 1 słoiczek marynowanych grzybów leśnych lub pieczarek* 2 małe cebulki* 4 łyżki majonezu* 3 łyżki jogurtu

Mix smaku
Śledzie w sosie musztardowym 167

sezonie jesienno-zimowy lubie zjeść śledzika. Zapraszam więc na moją wesję śledzika w sosie musztardowym. składniki: 500 g płatów śledziowych solonych 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 1 cebula czerwona do smaku pieprz kolorowy Śledzie wymoczyć aby pozbyć sie słonego smaku i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Musztardy wymieszać

Monia miesza i gotuje
Śledzie w sosie musztardowym 239

Składniki : 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu 250 g śmietany 12 % 3 łyżki majonezu 2

kulinarnyswiatdomi
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 194

zaspokajać jego potrzeby.Jednak wtedy... do jakiej grupy się zaliczam? Aktualnie szukam swojego miejsca w świecie kulinarnym, a nic innego nie pasowało lepiej niż "wegetarianizm". Taki niezupełny, jak widać.ŚLEDZIE W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM./własny;/dla 3-4 osób 4-5 pojedynczych płatów matjasów1 duża cebula 1 słoiczek musztardy sarepskiej (170g)3-4 łyżki płynnego miodu, najlepiej akacja lub wielokwiatowy5(...)goździków3 ziarna pieprzu (lub pieprz mielony) Śledzie płuczę i zamaczam, zostawiam na 3-4 godziny, zmieniającprzynajmniej raz wodę. Odcedzam i osuszam. Kroję w małe kawałki.Cebulę obieram i sparzam, aby pozbyć się goryczy i ostrości.Następnie kroję w półtalarki. Z musztardy i miodu przygotowuję sos:miód podgrzewam, łączę z musztardą, dodając przyprawy. Zostawiam do ostudzenia.W słoiku układam warstwami cebulę

W kuchni Karmel-itki
Śledź w sosie koperkowo-jabłkowym 109

Ukłon w stronę Mamy. Już od dawna męczy mnie, bym zrobiła na piątkowy obiad śledzia ,,pod pierzynką,,. Żeby nie powtarzać ciągle tych samych smaków modyfikuję przepisy

Buniabaje w kuchni
Śledzie w sosie musztardowym 1504

Śledzie w sosie musztardowym Mając ochotę na śledzie w sosie musztardowym bardzo często kupujemy gotowy produkt w markecie, bądź w sklepie spożywczym, a po otwarciu opakowania czujemy się zawiedzeni, ponieważ w środku mamy tylko półtora śledzia, z dużą ilością sosu, a chciałoby się, żeby tego śledzia było zdecydowanie więcej. Jedynym rozwiązaniem jest przyrządzenie takich śledzi we własnej kuchni(...)naprawdę jest bardzo proste i szybkie, zajmuje najwyżej 10 min, a dodatkowo przynosi wiele satysfakcji. Poniżej przepis na pyszne śledzie w sosie musztardowym. Śledzie w sosie musztardowym Składniki (porcja dla 2-4osób) 400g – śledzie solone a’la matiasy 1 cebula 4 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki miodu ½ łyżeczki curry Szczypta pieprzu świeżo

Księga-Smaku
Śledzie w sosie śmietanowym z grzybkami i kawiorem 97

Znalazłam przepis u Berniki [ klik ] i musiałam też zrobić bo śledzie uwielbiam a takich jeszcze nie jadłam.Wyszły znakomicie, zróbcie koniecznie bo warte są tego.Te w

Moje Małe Czarowanie
Śledzie z powidłami i sosem śliwkowym 102

Przepis na te śledzie znalazłam u Reni i bardzo mi się spodobał.Trochę inaczej je zrolowałam niż w oryginale, wyszły bardzo smakowite i polecam serdecznie , tym

Moje Małe Czarowanie
Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym 8960

piórka, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy. Odstawiamy sos do wystygnięcia. Kiedy sos wystygnie mieszamy go z pokrojonymi śledziami. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby się smaczki  "przegryzły".śledzie z pieczarkami i cebulką w pomidorach

Bon Appetit Małgorzaty