sernik - przepisów 10149

  1. Sernik Oreo
    Sernik Oreo

    prawie cały dzień aż mogłem go spróbować :) Ale to ja w takim razie już nie przedłużam i poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej(...)rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy kakao i czekoladę. Czekamy aż wszystkie składniki się połączą i gotową polewę wylewamy na sernik. Wierzch ciasta dekorujemy połówkami ciasteczek oreo. Smacznego! Artykuł Sernik Oreo pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  2. Perfekcyjny sernik pieczony-porady
    Perfekcyjny sernik pieczony-porady

    Zwykły sernik... a ile potrafi zrobić zamieszania. Przygotowanie perfekcyjnego sernika to nie taka prosta sprawa. Nawet najlepszym sprawia sporo kłopotów. W tym poradniku postaram się opisać krok po kroku co robić, a raczej jak postępować, by nasz sernik był taki, o jakim zawsze marzyliśmy. Co ciekawe, każdy z nas ma swoją ulubioną wersję tego wypieku. Dla jednych perfekcyjny(...)zastąpić jogurtem naturalnym, greckim lub kwaśną śmietaną 12-18%. Sprawdzą się równie dobrze :D MĄKA Używajmy pszennej lub ziemniaczanej. To właśnie ona zagęszcza strukturę sernika i przedłuża jego świeżość.  Jeśli lubisz maziste, aksamitne serniki to pomiń ten składnik.  PROSZEK DO PIECZENIA Absolutnie mówimy mu NIE! Jego dodatek NIE spowoduję lepszego sernika. Zaśmieci go tylko swoim składem. INNE

    Przepis pochodzi z bloga Nastoletnie Wypiekanie, prowadzonego przez Justyna Dragan.

  3. Sernik  jagodowy
    Sernik jagodowy

    Sernik „od zawsze” należał do moich ulubionych ciast. Jedne z pierwszych wypieków to sernik pieczony z przepisu mojej Mamy (jeszcze wrócę do tego przepisu) i sernik na zimno, na serkach homogenizowanych. Od tamtej pory bardzo wiele się zmieniło i powstała cała „seria serników”. Sernik jagodowy dawno wypatrzyłam na blogu Doroty – Moje Wypieki . Jej wypiek(...)jagodami, oczywiście nie należy przesadzać z ilością, aby nie zdominował całości. I jeszcze na koniec jedna rada. Nie bójcie się piec serników, a Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy na serniki znajdujące się na blogu, nie tylko pieczone: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik

    Przepis pochodzi z bloga mojewypiekiinietylko, prowadzonego przez mojewypiekiinietylko.

  4. Pieczemy serniki
    Pieczemy serniki

    cukru, dzięki czemu zagęścimy strukturę naszego sernika . Należy jednak uważać z ich ilością – nadmiar sprawić może, że stanie się on bardziej sypki i będzie się kruszył w czasie krojenia. Najlepiej, gdyby wszystkie wymienione wyżej składniki, przed trafieniem do piekarnika miały temperaturę pokojową, co znacząco wpłynie na końcowy efekt. Pomysły na serniki i dodatki do nich znajdziesz w tym serwisie(...)zachowaniu jasnego koloru ciasta przy wyższej temperaturze, przykryjmy je folią aluminiową. Chcąc zabezpieczyć wierzch sernika przed pękaniem, wstawmy go do piekarnika razem z naczyniem z wrzącą wodą lub pieczmy go w kąpieli wodnej. Pamiętajmy, by w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika. Post Pieczemy serniki pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  5. Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękałIdealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

    Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, to po upieczeniu ciasto opada. Każdy lubi inny sernik, jedni puszysty lub wypieczony. Dlaczego tak się dzieje, jak tego uniknąć i co zrobić by nie pękał on podczas pieczenia? Poniżej będzie kilka porad jak zrobić idealny sernik , bez zmieniania jego smaku. GOOGLEADSENSE_AUTO(...)się na kruchy spód, musimy najpierw go zapiec a dopiero potem nałożyć resztę. W przypadku ciasteczek, można je pokruszyć i wymieszać z masłem i potem wyłożyć na blachę. By sernik nie opadł, wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego przed rozpoczęciem pieczenia wyciągamy je z lodówki na mniej więcej 3 godziny. Temperatura pieczenia też ma znaczenie, im jest

  6. Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik
    Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik

    naszym domu lubimy serniki. Kto z resztą sernika nie lubi? Jeśli miałabym wybrać top 5 ulubionych ciast, to na pewno byłby tutaj sernik. Dzisiaj przepis na klasyczny sernik. Taki, jak moja mama robiła, jak jeszcze chodziłam do szkoły podstawowej, tzn. wieki temu, kiedy nikt nie słyszał o sernikach z jogurtów, bo ich nie było, a sernik Nigelli (kto w latach 80, wiedział kto to Nigella? czy nowojorski również jeszcze się nie narodziły. Sernik smakuje…serem Jest po prostu ciężki, zwarty, serowy, mokry. Przepis pochodzi więc z mojego niebieskiego zeszytu, gdzie kulfonami notowałam jako dziecko przepisy na ulubione potrawy, przeważnie ciasta To również pierwszy sernik, który mi przychodzi do głowy na hasło

    Przepis pochodzi z bloga Mieszam w Garnku, prowadzonego przez mieszamWGarnku.

  7. Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki
    Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki

    potrawy na Wigilię i Boże NARODZENIE. Dlatego polecam mój kolejny zbiór świątecznych przepisów, tym razem na Świąteczne serniki, czyli ciasta, których głównym składnikiem jest twaróg lub ser twarogowy. Serniki przygotowane według naszych sprawdzonych przepisów są bardzo smaczne, aromatyczne, lekkie, puszyste i nie opadają. Mają różne smaki, są z bakaliami, owocami, z czekoladą, na kruchym spodzie, czy bez spodu(...)serniki są idealne nie tylko na Święta, ale na każdą okazję, bez okazji też są idealne Przeglądając przepisy na blogu, okazało się, że przepisów na serniki zebrało się dosyć sporo, może dlatego, że większość w naszym domu uwielbia serniki, a ja uwielbiam je przygotowywać. W tym wpisie nie zostały uwzględnione przepisy na serniki na zimno. Najlepsze

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  8. Najprostszy sernik kawowy
    Najprostszy sernik kawowy

    składniki masy serowej i gotowe, natomiast jego spód przygotujemy bez pieczenia, wykorzystując masę z pokruszonych herbatników. Na blogu znajdziecie sporo przepisów na serniki: Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Sernik pomarańczowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Serniki na zimno: Agrestowy sernik na zimno(...)Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik jagodowy na zimno Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Sernik na zimno w kolorach lata Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarne przygody Gatity, prowadzonego przez Kulinarne przygody Gatity.

  9. ŚWIĄTECZNE SERNIKI
    ŚWIĄTECZNE SERNIKI

    pracę zarówno Wam, jak i mnie 😊 Jeśli nie wiecie jaki sernik upiec 🍰- zapraszam do przeglądnięcia moich przepisów. Znajdziecie tu serniki z twarogu, z sera ricotty, mascarpone, serniki bez sera - z kaszy jaglanej lub tofu, pieczone oraz na zimno w formie deseru. 1) SERNIK Z PIERNIKAMI Sernik dwu-smakowy, czekoladowo-waniliowy z piernikami, na herbatnikowym spodzie(...)polewą czekoladową. Czytaj więcej >> 2) ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI Cynamonek to ciekawa wersja świątecznego sernika - z cynamonek i galaretką z pomarańczy, na kruchym , kakaowym spodzie. Czytaj więcej >> 3) PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANKOWY Delikatny i puszysty sernik o smaku śmietankowym z sera twarogowego. Czytaj więcej >> 4) SERNIK BANANOWY Z RICOTTY Jest to najlepszy

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia MagdaLeny, prowadzonego przez Kuchnia MagdaLeny.

  10. 25 przepisów na świąteczne serniki
    25 przepisów na świąteczne serniki

    sobie świąt bez sernika! Postanowiłam więc zebrać wszystkie swoje sprawdzone przepisy z bloga i umieścić w jednym miejscu ! Taka przydatna, świąteczna ściągawka sernikowa:)  Sernik z kuleczkami Nesquik Sernik z orzechami Sernik Prababci Prosty sernik Łaciaty sernik Sernik pomarańczowy z ziemniakiem Sernik Wigilijny z piernikiem Sernik z makiem na kruchym cieście(...)pianką Torcik jabłkowo- serowy Sernik kukurydziany Sernik z różą Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy z chałwą Sernik na drożdżach Sernik czekoladowy Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu

    Przepis pochodzi z bloga Tradycyjna Kuchnia, prowadzonego przez Tradycyjna Kuchnia.

  11. Sernik na zimno z orzechowo-czekoladowym spodem (sernik z piaskiem:-))
    Sernik na zimno z orzechowo-czekoladowym spodem (sernik z piaskiem:-))

    Przepis dostałam od mamy, spód tego ciasta jest po prostu rewelacyjny. Podany przepis jest na małą blaszkę ok. 25x25 lub tortownicę. Ciasto jest proste i szybkie

    Przepis pochodzi z bloga IMPRESJA SMAKU, prowadzonego przez Izabela Furmańczyk.

  12. Sernik gotowany z mini rollsami
    Sernik gotowany z mini rollsami

    historii sernika już pisałam, więc nie będę się powtarzać. Nie ulega wątpliwości, że serniki należą do jednych z najpopularniejszych ciast. Okres przedświąteczny, to dobra pora na nową, autorską odsłonę tego ciasta. Sernik gotowany z mini rollsami. Składniki na ciasto półkruche: forma 24 x 24 cm - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g schłodzonego masła(...)obciążyłam foremką z butelkami z wodą). Pozostawiamy do ostudzenia na ok. 2 godziny. Następnie szykujemy polewę. Czekoladę połamaną na kawałki z dodatkiem masła rozpuszczamy na parze. Gorącą polewamy sernik. Gdy polewa przestygnie ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. RADY: Ciasto półkruche robię zawsze wcześniej i zamrażam (przygotowanie sernika idzie wtedy błyskawicznie). Jest tak dobre, że warto mieć dodatkową

    Przepis pochodzi z bloga mojewypiekiinietylko, prowadzonego przez mojewypiekiinietylko.

  13. Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską
    Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską

    mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego(...)słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest z blogu Moje Wypieki . Składniki na formę 27 cm na 17 cm ale spokojnie możecie robić w tortownicy 23 cm 750 gr sera twarogowego zmielonego dwukrotnie (ja użyłam tego i zmieliłam) 3/4 szklanki drobnego cukru skórka otarta z 5 cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn

    Przepis pochodzi z bloga moj przepis na, prowadzonego przez Joanna Chmielewska-Ułas.

  14. Sernik pistacjowy z białą czekoladą
    Sernik pistacjowy z białą czekoladą

    pistacjowego aromatu jak bym chciała, ale i tak był pyszny. Ozdobiony posiekanymi orzechami i płatkami jadalnych goździków całkiem ładnie prezentował się na stole. Warto eksperymentować ze smakami sernika, aby uzyskać niepowtarzalne ciasto. Sernik pistacjowy (składniki w temp. pokojowej) : 1 kg sera zmielonego 3-krotnie lub z wiaderka 4 ekologiczne jajka 1/2 szklanki śmietany kremówki 1/2 tabliczki białej czekolady(...)szklanki pasty pistacjowej (do kupienia w sklepach internetowych) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) dodatkowo: pistacje do posypania gotowego sernika Spód na sernik: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mielonych migdałów (zmielonych płatków) 1 duże żółtko ekologicznego jajka 70-80 g masła listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na sernik

    Przepis pochodzi z bloga Poezja smaku, prowadzonego przez PoezjaSmaku.

  15. Sernik jagodowy pod bezową chmurką
    Sernik jagodowy pod bezową chmurką

    misie malaksera, zmiksować na gładką masę, dodać ser zmiksować, tylko do połączenia składników. Przelać na ciasteczkowy spód. Jagody umyć, osuszyć, posypać mąką ziemniaczaną, lekko wstrząsnąć miseczką. Jagody wysypać na sernik, ale bardzo delikatnie, tak żeby pływały po powierzchni sernika. Na prawie najniższej półce w piekarniku umieścić szczelne naczynie, w naczyniu umieścić tortownicę, nalać wrzącej wody do połowy wysokości tortownicy(...)ścięty,ale cały sernik będzie lekko galaretowaty. Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem, już bez owijania w folię aluminiową, umieścić wyżej na kratce. Efekt nie będzie identyczny, ale sernik nie popęka i nie będzie przesuszony. Po upieczeniu, sernik wyjąć z piekarnika

    Przepis pochodzi z bloga moj przepis na, prowadzonego przez Joanna Chmielewska-Ułas.

Wybierz stronę :