kopytka - przepisów 1502

  1. Bezglutenowe kopytka z sosem pomidorowo-mozzarellowym
    Bezglutenowe kopytka z sosem pomidorowo-mozzarellowym

    Kopytka przygotowywane są z ziemniaków, które najpierw gotujemy a następnie przeciskamy przez praskę. Bezglutenowe kopytka z sosem pomidorowo-mozzarellowym Tradycyjne kopytka przygotowywane są z dodatkiem mąki pszennej i jajka. Podawane mogą być z sosami np. pieczarkowym lub pomidorowym, z gulaszem bądź jako dodatek do innych dań mięsnych. Kopytka smakują pysznie podsmażone na maśle. Można je zatem(...)śmiało odgrzać na następny dzień i podać takie właśnie odsmażane z chrupiącą skórką. Moje kopytka zrobiłam na bazie mąki bezglutenowej i podałam z pysznym sosem pomidorowym z dodatkiem mozzarelli. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na kopytka

    Przepis pochodzi z bloga mecooks, prowadzonego przez MeCooks.

  2. Kopytka ze szpinakiem
    Kopytka ze szpinakiem

    Kopytka ze szpinakiem  Składniki: - 1 kg ziemniaków - paczka mrożonego szpinaku - 1-2 łyżki masła lub 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 roztrzepane jajko - ok.200 g mąki - sól,pieprz - 2 ząbki czosnku - bułka tarta  Moje dzieci jako pewnie jedne z niewielu uwielbiają szpinak. W moim dzieciństwie była to zmora dzieciaków ale teraz już widać, że dobrze przyrządzony szpinak(...)jajko to koszt 0,43 zł, 200 g mąki to koszt ok. 0,26 zł Przygotowanie:  Ziemniaki gotuję przeważnie wieczorem dzień wcześniej. Następnego dnia zabieram się za kopytka.  Ziemniaki mielę w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Szpinak gotuję ok. 10 min. z odrobiną soli. Odsączam go przez szmatkę. Puree ziemniaczane kładę na potrzepanej mąką stolnicy

    Przepis pochodzi z bloga Tanio smacznie i prosto, prowadzonego przez Gwiazdka .

  3. Kopytka z bobu z masłem szałwiowym i ricottą – Angie gotuje – odc.4
    Kopytka z bobu z masłem szałwiowym i ricottą – Angie gotuje – odc.4

    wszystko za sprawą zielonych kopytek. Zobaczcie sami co tym razem dla Was przygotowałam! Na moim kanale Youtube czeka na Was zupełnie nowy przepis, na nietypowe i oryginalne kopytka. Zamiast rozgotowanych ziemniaków, do przygotowania tych pysznych klusek użyłam bobu, a białą mąkę zastąpiłam pełnoziarnistą. Zielone kopytka podałam z masełkiem szałwiowym i delikatną ricottą. Tym razem postanowiłam nieco odczarować(...)ziemniaczane kluski i pokazać Wam, że kopytka wcale nie muszą się kojarzyć z babcinym, nudnym obiadem. Niewielkim nakładem pracy, z zaledwie kilku składników, proponuję Wam świetne danie – oryginalne kopytka z bobu w szałwiowym masełku z ricottą. Możecie użyć bobu świeżego (wczoraj mijałam na bazarku, cały czas jeszcze jest) albo bobu z mrożonki. Składniki na 4 porcje : 500g

    Przepis pochodzi z bloga Dietolog, prowadzonego przez Dietolog.

  4. Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku
    Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku

    musimy już gotować ziemniaków i ich studzić. Kopytka możemy podawać z masłem i bułka tartą, z boczkiem lub z sosem pieczarkowym. Jest to proste i szybkie danie. Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Składniki: 6 - 8 ziemniaków ugotowanych 1 jajko 8 - 10 łyżek mąki pszennej szczypta soli boczek wędzony w plastrach masło Kopytka ziemniaczane z omastą(...)boczku Wykonanie: Ugotowane przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, sól, mąkę i zagniatamy ciasto. Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Gotowe ciasto dzielimy na 5 -6 kawałków i robimy rulony. (patrz poniżej) Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Każdy rulon kroimy na 3 - 4 centymetrowe kawałeczki i jednym ruchem na stolnicy jeszcze raz je rolujemy do powstania

    Przepis pochodzi z bloga Pyza i Surówka, prowadzonego przez Pyza i Surówka Blog.

  5. Kluski- kopytka.
    Kluski- kopytka.

    Zostały ci ziemniaki po obiedzie???Utłucz je i zostaw na jutrzejszy obiad.Tradycyjne poznańskie"szagówki",  to super dodatek do obiadu- z ciemnym sosem pieczeniowym po prostu

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Beaty, prowadzonego przez Beata.

  6. Kopytka
    Kopytka

    Składniki: 1 kg ziemniaków mąka pszenna 1 jajko sól Przygotowanie. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach. Gdy już będą gotowe ostawiamy je do ostygnięcia. Obieramy

    Przepis pochodzi z bloga ClauditteMissCooking, prowadzonego przez Klaudia Leszczyńska-Wachnik.

  7. Ser w tej postaci nadaje się idealnie do pieczywa z dodatkiem świeżych warzyw , kopytek czy makaronu dodatkowo okraszonego boczk
    Ser w tej postaci nadaje się idealnie do pieczywa z dodatkiem świeżych warzyw , kopytek czy makaronu dodatkowo okraszonego boczk

    Ser biały smażony z majerankiem Składniki: 250g.twardego sera białego półtłustego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki masła 82% 2 jajka 2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżeczki

    Przepis pochodzi z bloga Szczyptachili, prowadzonego przez Martyna.

  8. Dyniowe kopytka
    Dyniowe kopytka

    Znakomity dodatek do mięs. Mogą też być samodzielnym daniem. Najlepsze podsmażone na maśle z dodatkiem chrupiących listków szałwii. Sezon na dynie trwa, wykorzystajmy wiec jej możliwości

    Przepis pochodzi z bloga Stare Gary, prowadzonego przez Stare Gary.

  9. Kopytka.
    Kopytka.

    Wspomnienie dzieciństwa, zawsze je uwielbiałam.  Jadłam je z cukrem.. a kto mi zabroni:) ? Można je podawać z bułką tartą lub ulubionym sosem. Składniki: 1

    Przepis pochodzi z bloga QuchniaKaroli, prowadzonego przez Mama daj jeść.

  10. 749. Kukurydziane dyniowe... leniwe, kopytka?
    749. Kukurydziane dyniowe... leniwe, kopytka?

      Dyniowe kukurydziane kluski "leniwe"* z masłem i cukrem trzcinowym; jogurtem naturalnym (potem) *z ziemniakami i mąką kukurydzianą  Robione z tydzień temu w wersji obiadowej

    Przepis pochodzi z bloga More food, love and dreams, prowadzonego przez NataliaFwis.

  11. Kopytka- pycha
    Kopytka- pycha

    Bardzo lubię takie kluseczki , chociaż  wiem ,że są tuczące, ale odrobina nie zaszkodzi. SKŁADNIKI ok. 1,5 kg ziemniaków 2,5 szklanki mąki pszennej 1

    Przepis pochodzi z bloga W kuchennym oknie Ewy, prowadzonego przez pozytywna45.

  12. Domowe kopytka
    Domowe kopytka

    wody, z sosami czy jako dodatek do mięs. Poniżej przedstawiam listę produktów oraz przepis. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko 200-300 g maki pszennej lub ryżowej Sól Domowe kopytka – przepis Ziemniaki obierz, dobrze umyj pod bieżącą wodą i ugotuj w osolonej wodzie Gdy ziemniaki się ostudzą tak byś mogła wymieszać je ręką dodaj jajko i mąkę Zagnieć wszystko(...)garnku osól i zagotuj wodę, gotuj je porcjami, gotuj około 3 minuty, gdy wypłyną na powierzchnie to znak, że są gotowe do wyjęcia. Podawaj od razu. Smacznego! Artykuł Domowe kopytka pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  13. Kopytka z Kaszy Jaglanej
    Kopytka z Kaszy Jaglanej

    Witam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszne i proste w przygotowaniu kopytka z kaszą jaglaną. Kopytka są smaczne, zdrowe i jeżeli ktoś lubi kasze jaglaną to na pewno będą mu smakować. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kopytek z kaszy jaglanej będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 60 kopytek 400 g kaszy jaglanej (przed gotowaniem(...)łyżki usiekanej natki pietruszki sól do smaku (około 1 łyżeczki) kopytka możemy podać z masłem i bułką tartą, sosem grzybowym lub sosem pomidorowym Link do filmu z przygotowania: Kopytka z kaszy jaglanej Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu i odstawiam do wystudzenia. Następnie wystudzoną kaszę mielę w maszynce do mielenia mięsa, użyłam sitka o średnich oczkach

    Przepis pochodzi z bloga Uwaga Babcia Gotuje, prowadzonego przez UwagaBabciaGotuje.

  14. Kopytka z batatów
    Kopytka z batatów

    Kopytka z batatów Kopytka pamiętam z dzieciństwa, gdy babcia robiła je na stolnicy wielkości stołu i podawała z gulaszem lub ewentualnie cukrem. W wersji wytrawnej jednak było to o wiele częściej. Mama również kilka razy je zrobiła, natomiast ja sam dopiero teraz, pierwszy raz wziąłem się za nie i od razu wykonałem kopytka z batatów . Kilka(...)zdziwienie, gdy wyciągnąłem je, a po kilku minutach już mogłem zdjąć z nich skórkę, natomiast po kolejnych kilkudziesięciu były już miękkie i gotowe do działania. Jak widać u mnie kopytka z batatów są na wytrawnie. Pesto bazyliowe z wczorajszego przepisu świetnie się sprawdza! Czy kopytka z batatów są trudne? Ja, że nie jestem raczej osobą, która lubi sobie

    Przepis pochodzi z bloga Blendman, prowadzonego przez Konrad Budzyk.

  15. Kopytka ze słodkich ziemniaków ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi
    Kopytka ze słodkich ziemniaków ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi

    piątek. Posmakuje on nie tylko tym, którzy trzymają piątkowy post i nie jedzą mięsa Kopytka ze słodkich ziemniaków ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi Dla odmiany robiłam dzisiaj kopytka ze słodkich ziemniaków. Jeśli ktoś tych ziemniaków wcześniej nie używał to warto wspomnieć, iż faktycznie są one obrobinę w smaku słodsze od zwykłych ziemniaków. Ich konsystencja po ugotowaniu jest też(...)dwie części. Formujemy dwa wałki o grubości trzech centymetrów każdy. Nożem kroimy koptka o szerokości jednego centymetra. Każde kopytko rolujemy delikatnie w dłoniach. W garnku nastawiamy wodę z 1/2 łyżeczką soli oraz łyżką oliwy. Gdy woda się zagotuje wrzucamy kopytka. Gotujemy nasze kopytka przez 3-4 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię wody. Na patelni rozgrzewamy dwie

    Przepis pochodzi z bloga mecooks, prowadzonego przez MeCooks.

  16. Kopytka z dynią
    Kopytka z dynią

    Dawno nie robiłam kopytek,a że miałam akurat jeszcze mus dyniowy, zrobiłam kopytka z dodatkiem dyni i szałwii. Ciasto na kopytka wyszło bardzo klejące ale nie dawałam więcej mąki, żeby nie były twarde. Z ich uformowaniem poradziłam sobie przekładając porcjami ciasto na deskę posypaną mąką a następnie formowałam kopytka rękami oprószonymi mąką. Kopytka może(...)wyglądają zbyt pięknie, ale za to były pyszne. Kopytka można po ugotowaniu polać roztopionym masłem, ale ja polecam odsmażenie je na maśle z dodatkiem wcześniej uprażonych (lub nie) orzechów włoskich. Składniki: 4 duże ziemniaki 100 g twarogu 2 szklanki musu dyniowego ½ szklanki tartego parmezanu 2 jajka ok 3 szklanki mąki sól pieprz gałka muszkatołowa ok. 6 liści szałwii Dodatkowo

    Przepis pochodzi z bloga Mama Gotuje, prowadzonego przez metztil.

Wybierz stronę :