Święta Bożego Narodzenia nie mogą się obyć bez pierniczków. Dzisiaj kolejna propozycja, tym razem z użyciem gotowanych żółtek. Składniki: - 2 ugotowane żółtka - 150 g masła - 15 g cukru - 2 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej jasnej - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - 80 g miodu Przygotowanie: Żółtka przecieramy przez gęste sitko lub ścieramy na tarte o małych oczkach. Następnie dodajemy mąkę, cukier, masło oraz przyprawę do piernika. Siekamy całość i dodajemy miód (ważne żeby był płynny. Ciasto wyrabiamy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...