Oryginalne i efektowne połączenie truskawek z pomidorami i fenkułem (koprem włoskim) komponuje to orzeźwiające gazpacho, zupełnie inne od tradycyjnego, idealne na letnie upały. Możecie je zaserwować na aperitif, przekąskę lub do grilla. Przygotowanie : 20 min. Porcja dla 4 osób : ● 250 g truskawek ● 150 g pomidorów podłużnych ● 1 koper włoski ● 3 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Truskawki opłucz, usuń szypułki. Odłóż kilka truskawek do dekoracji. Pomidory i fenkuła opłucz. Pomid... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...