Przepis na : śniadanie
Aby przerwać obiadową rutynę, przygotuj jajka po szkocku. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt zdecydowanie przekroczy twoje oczekiwania. Sprawdzą się też w roli przekąski na imprezach lub świątecznym stole. Wiele osób twierdzi, że najlepiej jeśli tak przygotowane jajka mają jeszcze płynne żółtko po usmażeniu. Świetnie jeśli uda ci się osiągnąć taki efekt, jednak jeśli żółto będzie ugotowane na twardo, efekt również będzie rewelacyjny. Czym zastąpić mięso w jajkach po szkocku? Tradycyjnie tę prostą p...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...