pierogi - 6611 przepisów

Pierogi z serem 15

dzieciństwa. Można je podawać z dowolnymi dodatkami – owocami, serkiem waniliowym, śmietaną i cukrem. To danie z pewnością zasmakuje niejednemu niejadkowi. Sprawdźcie ten przepis… Składniki na ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki oleju szczypta soli 3/4 szklanki ciepłej wody Składniki na farsz do pierogów 150 g sera białego (zmielonego) 1 jajko łyżka cukru(...)Pierogi z serem – przepis Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy olej, jajko, sól i mieszając stopniowo dolewamy wodę. Wyrabiamy ciasto do momentu aż będzie miękkie i bardzo elastyczne. W razie potrzeby dodajcie odrobinę więcej mąki, albo dodajmy mniej wody. Ser biały mieszamy z cukrem i jajkiem. Ciasto dzielimy na kawałki, rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Na każde z nich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kaszą gryczaną 44

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować i cieszyć się ich smakiem praktycznie wszędzie i o każdej porze dnia i nocy. Ponadto kasza gryczana bogata jest w błonnik, jest bezglutenowa śmiało mogą po nią sięgać osoby chorujące na celiakię(...)mąki pszennej lub bezglutenowej np. ryżowej 250 g pieczarek 2 duże cebule 50 g boczku 10 dag białego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Przepis na pierogi z kaszą gryczaną Kaszę gryczaną zalej około 2 szklanek wody. Gotuj w osolonej wodzie do momentu aż kasza pochłonie całą wodę. W tym samy czasie przygotuj ciasto. Na stolnicę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 100

dzisiaj przepis na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami. Chociaż jest to zupełnie nowy przepis i przetestowałam go dopiero 3 razy to nie mogłam się nim nie podzielić. Pierogi są po prostu obłędne. Poczęstowałam nimi też osoby, które nie są na diecie bezglutenowej i przyznały, że nie ma różnicy między wersją standardową a tymi pierożkami. Bezglutenowe pierogi metodą prób i błędów Opracowanie receptury ciasta na bezglutenowe pierogi było dla mnie nie lada wyzwaniem. Wielokrotnie podchodziłam do przygotowania pierogów, niestety skutek prób był dość mizerny. Ciasto się kruszyło, rozpadało, nie chciało się skleić, rozrywało się przy nakładaniu farszu, wysychało za szybko, albo smakowało jak ugotowany papier. Krótko mówiąc było to niekończące się pasmo porażek

Book of spells
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 106

dzisiaj przepis na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami. Chociaż jest to zupełnie nowy przepis i przetestowałam go dopiero 3 razy to nie mogłam się nim nie podzielić. Pierogi są po prostu obłędne. Poczęstowałam nimi też osoby, które nie są na diecie bezglutenowej i przyznały, że nie ma różnicy między wersją standardową a tymi pierożkami. Bezglutenowe pierogi metodą prób i błędów Opracowanie receptury ciasta na bezglutenowe pierogi było dla mnie nie lada wyzwaniem. Wielokrotnie podchodziłam do przygotowania pierogów, niestety skutek prób był dość mizerny. Ciasto się kruszyło, rozpadało, nie chciało się skleić, rozrywało się przy nakładaniu farszu, wysychało za szybko, albo smakowało jak ugotowany papier. Krótko mówiąc było to niekończące się pasmo porażek

Book of spells
Przepis na pierogi ruskie z cebulką i boczkiem 345

taką małą tradycję, polegającą na tym, że kiedy jesteśmy gdziekolwiek w nowym miejscu na obiedzie zawsze zamawiamy pierogi . Uwielbiamy je. Jednak od pewnego czasu wiemy już że najlepsze pierogi robi moja mama. Dziś podam Ci w tym wpisie przepis na ciasto na pierogi oraz przepis na pierogi ruskie . Bo to właśnie one są mistrzostwem(...)wiecie jak zięć (w dodatku mega wybredny) mówi że teściowa gotuje coś fantastycznie (a to nie zdarza się zbyt często), to to po prostu musi być odjazd Z pierogami ruskimi jest trochę tak, że mimo że przepis na nie jest praktycznie jeden to tak naprawdę u każdego smakują inaczej. Najważniejszą rzeczą jest w nich to, by farsz miał

Arbuziaki
Najlepsze pierogi z kurkami 109

Najlepsze pierogi z kurkami z podsmażoną cebulką i obsypane resztą kurek z farszu to wspomnienie lata. Ekspertem od przygotowywania pierogów był nasz tata, to pod jego okiem nauczyłam się przygotowywać ciasto i lepić pierogi. Teraz ja jestem ekspertką od pierogów. A wyśmienite pierogi z kurkami przygotowane przez tatę to wspomnienie z dzieciństwa. Nasz tata pierogi z różnymi farszami przygotowywał bardzo często, kilka razy w sezonie letnim robił pierogi z jagodami i pierogi z kurkami, własnoręcznie zagniatał ciasto na pierogi, na dużo pierogów, przynajmniej 100 sztuk i nadziewał ciasto własnoręcznie zebranymi w lesie kurkami, czasami innymi grzybami np. opieńkami. Pierogi z kurkami to proste ciasto, proste danie, ale o niezapomnianym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kaszą gryczaną i szpinakiem 130

dzieciństwie najlepsze pierogi to były te z truskawkami lub jagodami. Mama przygotowywała je nam nawet zimą, z zamrożonych owoców. Gdy byłam trochę starsza polubiłam pierogi z mięsem i ruskie. Na początku studiów, gdy zaczęłam mieszkać sama, pierogi z paczki okazywały się doskonałym rozwiązaniem obiadowym. Wtedy nie podejmowałam się robienia pierogów. O farszach innych niż te 'klasyczne(...)myślałam. Dopiero gdy na festiwalu pierogów w Krakowie spróbowałam różnych niesamowitych kombinacji smakowych, zdałam sobie sprawę jak duże pole do popisu mam robiąc pierogi. Na początku eksperymentowałam  ze szpinakiem dodając do farszu ricottę, fetę czy twaróg. Potem były brokuły. Ostatnio kasze zarówno gryczana jak i jaglana. Stąd tez dzisiejszy przepis. Farsz wyszedł mi pyszny, o mały włos

Pełna Lodówka
Najlepsze pierogi z ziemniakami 250

Któż z nas nie kocha pierogów? :) A przepisów na pierogi , prawdopodobnie tyle , ile gospodyń. Ja Was zapraszam na wyproszone pierogi ( przez córkę ) z ziemniakami. Farsz taki jaki w moim rodzinnym domu :) Pierogi najlepsze na świecie :) Pamiętajmy , że dodatek jajka w pierogach powoduje że są troche twardsze- więc dodawanie jajka jest opcjonalne, zależne co lubimy :) Zaczynamy(...)olej na patelni, wrzucamy pokrojoną cebulkę- smażymy na złoty kolor. Cebulkę z olejem dodajemy do ziemniaków I dodajemy ok 0,5 łyżeczki pieprzu. Dusimy na pure. Farsz gotowy. Wykonanie pierogów :) Wszystkie składniki do miski- miksujemy robotem do całkowitego połączenia. Prawda że szybko I przyjemnie ? :) Ciasto rozwałkowujemy na desce lub na blacie. Grubość ciasta zależy od naszych upodobań. Podczas wałkowania

Smaki Edyty
Najlepsze pierogi ruskie 65

jest to całkiem naturalne. Dla przykładu kuchnia włoska słynie między innymi z makaronów i z tym się głównie kojarzy. Tymczasem makaron wymyślono w Chinach. Podobnie jest z polskimi pierogami. Natomiast określenie „pierogi ruskie” wynika z tego, że ich nazwa pochodzi od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia). Gdy tereny dzisiejszej Ukrainy należały do Polski, pierogi te były nazywane polskimi(...)Dopiero po utracie przez Polskę Lwowa, stały się pierogami ruskimi. Jednak miano to nie oznacza wcale, że pierogi ruskie nie są potrawą polską, ani tym bardziej nie ma to związku z Rosją, jak niektórzy czasem sądzą. Nazwa ta odnosi się do farszu z ziemniaków oraz twarogu, który był i nadal jest popularnym nadzieniem na terenach kresowych, zarówno

mojewypiekiinietylko
Pierogi z mięsem i pieczarkami 22

Przepis na pierogi z mięsem Mówiąc o pierogach, na samym początku warto powiedzieć co nie co o cieście.  Jak zrobić ciasto na pierogi? Ciasto na pierogi musi być elastyczne, musi się dobrze sklejać i ogólnie nie stwarzać problemów przy lepieniu pierogów, a później ma bardzo dobrze smakować i nie być twarde jak kamień(...)bardzo plastyczne i elastyczne. Wałkuje się je niezwykle łatwo, wymaga nieco podsypywania mąką, ale mimo to łatwo daje się sklejać i przy gotowaniu ani jeden pieróg nie pęka. To bardzo ważne. Ciasto na pierogi bez jajka, jak wynika z mojego doświadczenia, jest bardziej miękkie W tym poście podam Wam przepis na ciasto na pierogi z 1kg mąki . Farsz

MamaOskarka
Pierogi na słodko z karmelizowanymi gruszkami i orzechami 70

Lubię pierogi, ale przeważnie robię je na wytrawnie. Polecam mój przepis na Pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą . W ostatnim czasie jednak chodziły mi pierogi na słodko, a pomysł na te pierogi snuł mi się po głowie parę razy. Aż wreszcie przeszłam od pomysłu do czynu i przygotowałam Jesienne pierogi na słodko z karmelizowanymi gruszkami(...)orzechami. Farsz jest ze słodkiego serka z gruszkami i jabłkami, oraz pokrojonej świeżej gruszki. Pierogi są lekkie i nieskromnie powiem, bardzo smaczne. 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wrzącej wody szczypta soli 2 gruszki 1 serek almette z gruszką i jabłkiem 1 łyżka cukru 1 łyżka miodu orzechy włoskie szałwia 1 umytą gruszkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
15 przepisów na pierogi 51

myślę o pierogach to ja mówię… ruskie. Każdy z nas ma ich ulubioną wersję, sposób przyprawienia czy podania. A przepisów na pierogi jest mnóstwo. W dzisiejszym zestawieniu mam dla Ciebie 15 najciekawszych moim zdaniem przepisów na pierogi w wersji słonej i słodkiej. Wiele z nich pochodzi z mojego bloga, ale nie tylko. Tym razem zapraszam(...)przepisy także do moich koleżanek blogerek, które równie bardzo jak ja lubią pierogi i robią je w pysznych wersjach. PRZEPISY NA PIEROGI Przepisy na wszystkie pierog znajdziesz po kliknięciu w nazwę lub zdjęcie. Pominęłam jakiś rodzaj pierogów? Napisz mi o tym w komentarzu. A jeśli masz swój ulubiony przepis podrzuć mi go, z pewnością wrócę do niego

nietylkopasta.pl
15 przepisów na pierogi 58

myślę o pierogach to ja mówię… ruskie. Każdy z nas ma ich ulubioną wersję, sposób przyprawienia czy podania. A przepisów na pierogi jest mnóstwo. W dzisiejszym zestawieniu mam dla Ciebie 15 najciekawszych moim zdaniem przepisów na pierogi w wersji słonej i słodkiej. Wiele z nich pochodzi z mojego bloga, ale nie tylko. Tym razem zapraszam(...)przepisy także do moich koleżanek blogerek, które równie bardzo jak ja lubią pierogi i robią je w pysznych wersjach. PRZEPISY NA PIEROGI Przepisy na wszystkie pierog znajdziesz po kliknięciu w nazwę lub zdjęcie. Pominęłam jakiś rodzaj pierogów? Napisz mi o tym w komentarzu. A jeśli masz swój ulubiony przepis podrzuć mi go, z pewnością wrócę do niego

nietylkopasta.pl