pierogi - 7880 przepisów (strona:3/526)

Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. 17

Pierogi z rybą nadają się idealnie do podania podczas wigilijnej kolacji, wraz z bulionem warzywnym i rybnymi klopsikami. Pierogi z rybą w bulionie warzywnym doskonale mogą zastąpić barszcz czerwony z uszkami , czy zupę grzybową. Zapomniałam o tym przepisie na pierogi z rybą. Zdjęcia bulionu z pierogami i klopsikami z suma wpadły mi w oko podobnie(...)ryba marynowana żubrówką podczas segregowania zdjęć i przepisów i przerzucania ich na dysk zewnętrzny. Inne pomysły na pierogi znajdziecie TUTAJ. Skąd przepis na rybne pierogi? W 2017 roku byliśmy w ramach warsztatów kulinarnych na Poznań Food Days, które w Restauracji Toga prowadził Sebastian Gołębiewski . Na warsztatach z Sebastianem byliśmy już kolejny raz, zawsze były one ciekawe i inspirujące

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka 49

Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Przepis na pierogi z truskawkami jest prosty – ciasto jak na pierogi ruskie, truskawki i cukier :) Ale czy aby na pewno jest tak łatwo? Pamiętam program w TV, w którym The Hairy Bikers (dwóch gotujących brodaczy z Anglii, przemierzających Europę na motorach) odwiedzili Polskę i na Długim Targu w Gdańsku gotowali pierogi. Do ciasta na pierogi z truskawkami zamiast soli dodali cukier! To jak świętokradztwo, jakaś zupełna pomyłka. Nie mogłam się nadziwić, że nikt im nie powiedział, że „nasze polskie pierogi z truskawkami” smakują inaczej :) Zamiana soli na cukier zmienia smak dania, ale to niuanse w składnikach na ciasto sprawiają, że lepi się te pierogi łatwiej lub trudniej

Trzeci talerz
15 przepisów na pierogi 101

myślę o pierogach to ja mówię… ruskie. Każdy z nas ma ich ulubioną wersję, sposób przyprawienia czy podania. A przepisów na pierogi jest mnóstwo. W dzisiejszym zestawieniu mam dla Ciebie 15 najciekawszych moim zdaniem przepisów na pierogi w wersji słonej i słodkiej. Wiele z nich pochodzi z mojego bloga, ale nie tylko. Tym razem zapraszam(...)przepisy także do moich koleżanek blogerek, które równie bardzo jak ja lubią pierogi i robią je w pysznych wersjach. PRZEPISY NA PIEROGI Przepisy na wszystkie pierog znajdziesz po kliknięciu w nazwę lub zdjęcie. Pominęłam jakiś rodzaj pierogów? Napisz mi o tym w komentarzu. A jeśli masz swój ulubiony przepis podrzuć mi go, z pewnością wrócę do niego

nietylkopasta.pl
15 przepisów na pierogi 111

myślę o pierogach to ja mówię… ruskie. Każdy z nas ma ich ulubioną wersję, sposób przyprawienia czy podania. A przepisów na pierogi jest mnóstwo. W dzisiejszym zestawieniu mam dla Ciebie 15 najciekawszych moim zdaniem przepisów na pierogi w wersji słonej i słodkiej. Wiele z nich pochodzi z mojego bloga, ale nie tylko. Tym razem zapraszam(...)przepisy także do moich koleżanek blogerek, które równie bardzo jak ja lubią pierogi i robią je w pysznych wersjach. PRZEPISY NA PIEROGI Przepisy na wszystkie pierog znajdziesz po kliknięciu w nazwę lub zdjęcie. Pominęłam jakiś rodzaj pierogów? Napisz mi o tym w komentarzu. A jeśli masz swój ulubiony przepis podrzuć mi go, z pewnością wrócę do niego

nietylkopasta.pl
Paleo pierogi z grzybami (bezglutenowe, bezzbożowe) 90

Paleo pierogi z grzybami Pierogowe eksperymenty Jeśli ktoś jeszcze nie zdążył zmajstrować pierogów na dzisiejszą wigilijną kolację, to przybywam z pomocą! Przy okazji wpisu dotyczącego zakwasu buraczanego wspominałam, że jestem w trakcie opracowywania przepisu na Keto ciasto na pierogi. Niestety pomimo wielu prób z mąką kokosową, a nawet z mąką migdałową ( korzystając z przepisu Oli z bloga(...)reguły staram się nie poddawać obróbce termicznej, gdyż w wyniku tego powstają szkodliwe substancje. Stwierdziłam jednak, że raz do roku przymknę na to oko. Niestety, o ile samo lepienie pierogów nie sprawiło mi problemu, to już gotowanie nie było takie bezproblemowe i część z nich się rozpadła. Na pewno nie było to ostatnie podejście do tematu, jednak opisane powyżej

Modern Cave Girl
PIEROGI RUSKIE 45

Pierogi ruskie fot. Moja Książka Kucharska Pierogi ruskie. Przepis na tradycyjne pierogi ruskie. Najlepszy, tradycyjny przepis na pierogi ruskie. Ciasto pierogowe jest miękkie i elastyczne. Farsz z sera, ziemniaków i podsmażonej cebulki. Do farszu można dodać 1 łyżeczkę suszonej mięty pieprzowej, pierogi będą wtedy jeszcze lepsze. Pierogi ruskie z czym podać. Pierogi ruskie(...)najczęściej podajemy z roztopionym masłem lub podsmażonym boczkiem i cebulką. Pierogi polewamy także gęstą, kwaśną śmietaną, można oprószyć świeżo zmielonym, czarnym pieprzem lub posiekanym szczypiorkiem. Pierogi podajemy także z maślanką kefirem lub zsiadłym mlekiem. Jak zrobić pierogi ruskie - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Korzystajcie z przepisu na pierogi i ulepszajcie go. Polecam! Oto składniki i przyprawy

Moja Książka Kucharska
Idealne pierogi za każdym razem! Triki + przepis z warsztatów Kamis 83

ważnych rzeczy, o których trzeba pamiętać! Ta onieśmielająca potrawa należy jednak do grona polskich klasyków i zdecydowanie warto mieć ją w swoim repertuarze, choćby tylko na Boże Narodzenie. Lepienie pierogów to jedno z moich najlepszych i najwcześniejszych kulinarnych wspomnień. Kojarzy mi się z relaksem, przedświąteczną wrzawą i rodzinnym klimatem. Czuję się więc w obowiązku przekazać Wam wszystko, czego się(...)nauczyłam w najprostszej możliwej formie. Podczas tegorocznych warsztatów marki Kamis, gdzie motywem przewodnim było właśnie rodzinne gotowanie pierogów, udało mi się podpatrzeć wiele świetnych trików od blogerów kulinarnych i szefa kuchni Macieja Wawryniuka. Oprócz tego, mam dla Was super ciekawy (i bardzo prosty!), letni przepis na pierogi z zielonym groszkiem i boczkiem! Gwarantuję, że jeśli doczytacie do końca

Wilk Syty
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 133

mogę się ostatnio odczepić od pierogów, tym bardziej że jeden z moich czytelników poprosił o instruktaż lepienia pierogów, co już prawie zrobiłam. Już niedługo pojawi się krótkie video z kilkoma patentami na piękne i kształtne pierożki, bo pierogowych przepisów znajdziecie na blogu już naprawdę dużo. Czekam teraz na wiosnę i lato aby przygotować kilka wersji na słodko(...)owocami O tych pierogach dotychczas tylko słyszałam, ale były dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Smakują prawie jak moje przepyszne zapiekanki z pieczarkami , ale w końcu to połączenie pieczarek, cebuli i żółtego sera. Naprawdę polecam Wam przepis. Polecam Ci także przepisy: – przepisy na pierogipierogi z soczewicą – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką

nietylkopasta.pl
Pierogi szpinakowe z farszem ze szpinaku i fety 23

Zielone pierogi podwójnie szpinakowe, ciasto z dodatkiem szpinaku i farsz szpinakowy ze słoną fetą. Podstawowa tradycyjna receptura na polskie pierogi wzbogacona zielonymi liśćmi. Miękkie ciasto pierogowe i delikatny farsz z kremową, słoną fetą Favita. Przygotować idealne ciasto na pierogi, to nie lada wyzwanie. Mimo że pierogi składają się głównie z mąki pszennej, ciepłej wody, soli(...)swoich przepisach, gdyż często niepotrzebnie utwardza ciasto), proporcje potrafią przysporzyć wielu kłopotów. Poniższy przepis na ciasto pierogowe, to po stokroć sprawdzony rodzinny przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. Przygotowując pierogi wedle mojego przepisu, na pewno się nie zawiedziesz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi szpinakowe z farszem ze szpinaku i fety 5 od 11 osób Autor: Paweł Clad Danie: Główne

ProstePesto.pl
Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka 100

głównie razowa. Choć dzisiaj Ziemia Dukielska słynie głównie wyrobami wędliniarskimi, kilka z nich znajduje się nawet na ministerialnej Liście Produktów Tradycyjnych, to podstawę regionalnej kuchni stanowią warzywa i nabiał. Pierogi ze świeżą, obgotowaną i poszatkowaną kapustą, do której dodaje się podsmażoną cebulkę oraz pokruszony biały ser, są przykładem smacznej, domowej kuchni opartej na prostych składnikach, dostępnych o każdej porze(...)roku. Ten rodzaj farszu do pierogów popularny jest nie tylko na Dukielszczyźnie, ale też w innych miejscowościach wschodniego Podkarpacia. Przepis pochodzi z publikacji wydanej przez Gminę Dukla pt. „Kuchnia Regionalna Beskidu Dukielskiego”, a przekazały go panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Równem. Pierogi z kapustą i białym serem - kuchnia podkarpacka Składniki na około 70 pierogów: Ciasto

Trzeci talerz
Tradycyjne pierogi z jagodami 81

naszym osiedlu musiało mieć w lecie jagodowy język, którym się potem chwaliło wywalając nim na prawo i lewo 😉 Nasze fioletowe od jagód języki (mój i siostry) po objadaniu się pierogami z jagodami, z reguły wygrywały. Najlepsze pierogi w naszym domu przygotowywał tata. Nasz tata lepił pierogi z różnymi farszami, a przygotowywał je bardzo często(...)razy w sezonie letnim, zagniatał ciasto na pierogi i nadziewał je własnoręcznie zebranymi w lesie czarnymi, słodkimi jagodami. To danie to prostota i niezapomniany smak, który na zawsze będzie kojarzył mi się z beztroskim dzieciństwem. Potem ja zakasywałam rękawy i lepiłam pierogi z jagodami mojemu synowi. Dzisiaj przygotowałam jedynie dla siebie porcję pierogów i podałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy na wigilię: Pierogi z kapustą i grzybami 29

kształt aniołka. Polecamy Wam nasz patent na lepienie wigilijnych pierogów. Czas: 1,5 godziny w tym pół godziny na leżakowanie ciasta Poziom trudności: Średnie „Św. Jacku z pierogami módl się do Boga za nami, żeby na stole zawsze pierogi były i nas od głodu chroniły” – modlitwa i legendy o św. Jacku Odrowążu to perełki naszej kultury(...)jeszcze jeden, podpatrzony u Chińczyków. Choć pieróg, to potrawa na wskroś nasza, polska, dość dobrze znana na świecie, to jednak chińskie dumpings, won-tony, i pierożki szturmem podbijają stoły. Jak wszystko co chińskie, chciałoby się powiedzieć z przekąsem, ale tu trzeba oddać sprawiedliwość, że chińska sztuka kulinarna, w tym związana z lepieniem pierogów to sztuka przez duże

Niedzielny kucharz