Wigilijne pierogi wileńskie

Wigilijne pierogi wileńskie

Bardzo smaczne, chrupiące, syte i puszyste pierogi wileńskie na Wigilię. Drożdżowe ciasto nadziewane farszem pieczarkowym, smażone na głębokim tłuszczu. W wersji FIT możesz upiec w piekarniku. Jestem pewna, że lepszych nie znajdziesz. To rodzinny przepis z domu babci. Składniki na wigilijne pierogi wileńskie. Szklanka to pojemność 250 ml. Kaloryczność: 220 kcal w 100 g pierogów. Wszystkie składniki, a przede wszystkim mleko i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto na pierogi. 50 g drożdży łyżka ...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, fit, drożdżowe, pieczarki, grzyby, ciasto drożdżowe, kapustą, ciasto na pierogi, pierogi z kapusta i grzybami, mak, kapusta kiszona, pączki, barszcz, barszcz czerwony, sos czosnkowy, bez pieczenia, barszcz wigilijny, sos pieczarkowy, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.