Kiszona marchewka jest rewelacyjna w smaku, soczysta i chrupiąca. Sprawdzi się do sałatek oraz jako dodatek do obiadów lub kanapek. To świetna alternatywa dla kiszonych ogórków. Dowiedz się jak zrobić i przechowywać kiszoną marchewkę. Do niedawna kiszenie kojarzyło mi się jedynie z ogórkami i kapustą 🙂 Moja mama i babcia praktycznie kisiły tylko wspomniane warzywa. Moda na kiszonki nie przemija w moim domu. Od kilku lat eksperymentuję z kiszeniem pozostałych warzyw. W moim domu furorę robi kiszona cukinia o...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery