Kwaśny agrest nadaje się idealnie na kompot do obiadu lub słoików. Ma słodko kwaśny smak, taki z charakterem. Zobacz jak z trzech składników zrobić znakomity w smaku kompot w słoikach na zimę. Na półkach mojej spiżarni pojawił się kolejny kompot w słoikach na zimę. Odwiedziłam koleżankę i nie mogłam uwierzyć, że w jej sadzie nikt nie zbiera dorodnego agrestu czerwonego. Ma trzy stare krzaki, które sadziła jeszcze babcia. Łodygi aż uginały się od dojrzałych owoców i prosiły o zerwanie. Zapytałam spontaniczni... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery