pierogi - 9067 przepisów (strona:7/605)

GYOZA – japońskie pierogi z indykiem lub kurczakiem 25

Zakochałam się w tych pierogach od ich pierwszego spróbowania. Jadałam je dość często w restauracji z ramenem, niedaleko mojego miejsca pracy, więc przyszedł czas, aby je odtworzyć w domu. Ciasto jest dość podobne do tego pierogowego, choć to głównie zależy od tego, jaki przepis wykorzystujecie. Ale inny jest sposób przygotowania. Pierożki te najpierw się smaży, a dopiero później dolewa(...)jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Ci także przepisy: –  przepisy na pierogi –  pierogi z soczewicą –  pierogi z mięsem –  pierogi z kaczką –  pierogi ze szpinakiem i fetą –  pierogi z dynią –  pierogi z bobem

nietylkopasta.pl
Pierogi z łososiem i serem 55

Pierogi z łososiem i serem Prosty przepis na pyszne pierogi na święta i nie tylko.  Pierogi z łososiem i serem są przepyszne i łatwe do zrobienia.  Kiedy temperatura spada i masz ochotę na coś ciepłego, stanowią świetną alternatywą dla tradycyjnych dań, choćby takich, jak pierogi z mięsem . Miałam okazję przekonać się o tym podczas(...)warsztatów kulinarnych, które prowadził Matteo Brunetti. Pierogi z łososiem serem i koperkiem najsmaczniejsze są od razu po ugotowaniu, ale podsmażone na patelni i posypane prażonymi migdałami to przysłowiowe niebo w gębie Na blogu znajdziesz też przepis na najlepsze ciasto na pierogi oraz pierogi tureckie manti , które przypominają polskie uszka, a także wiele innych. Kliknij pod ostatnim zdjęciem

Cztery Fajery
Przepis na pierogi ruskie 65

Pierogi ruskie. Sprawdzony przepis na pierogi ruskie.      Pyszny, sprawdzony przepis na domowe pierogi ruskie z ziemniakami, białym serem i podsmażoną cebulką - jak babcine :) Ciasto na pierogi ruskie jest elastyczne, mięciutkie, bardzo dobrze się z nim pracuje i nie wymaga nadmiernego podsypywania mąką. Pierogi ruskie doskonale smakują okraszone podsmażonym boczkiem i cebulą(...)kefirem, maślanką lub zsiadłym mlekiem. Świetne także polane stopionym masłem lub z dodatkiem śmietany. Po prostu pycha!  Zobacz jak zrobić pyszny farsz i fantastyczne ciasto na pierogi ruskie. Korzystaj z przepisu i ulepszaj go koniecznie :) Polecam pięknie! Pierogi ruskie z boczkiem. Pierogi ruskie - przepis na farsz: około 800g ziemniaków, ugotowanych, przepuszczonych przez praskę i wystudzonych 300g

Moja Książka Kucharska
Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2134

pierogi – to takie ciasto które nie lepi się do dłoni, jest miękkie, elastyczne, gładkie i wychodzą z niego przepyszne delikatne pierogi!     Z ciastem do pierogów jest trochę tak jak z rosołem, istnieje milion przepisów i dla każdego inny jest ten najlepszy i ulubiony(...)Jeśli nie masz jeszcze takiego przepisu, polecam Ci właśnie ten. Jest bardzo fajny dla osób które dopiero zaczynają swoją przygodę z lepieniem pierogów. Śmiało możesz mi uwierzyć, wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe przepisy na ciasto pierogowe. To ciasto jest bardzo delikatne, z łatwością można je cienko rozwałkować. Nadaje się do wszystkich rodzajów pierogów

kuron.com.pl
Ciasto na pierogi 33511

Ciasto na pierogi – najlepsze pod Słońcem! <3 Mój dawny przepis poszedł w kąt, gdyż ten przepis na ciasto na pierogi jest o niebo lepszy. Ciasto bardzo łatwo się wyrabia i wałkuje, a pierogi z tego przepisu wychodzą delikatne, wręcz rozpływają się w ustach! Jeśli jeszcze nie przygotowaliście pierogów na Święta Bożego Narodzenia , to koniecznie(...)skorzystajcie z tego przepisu i już teraz bierzcie się za lepienie pierogów świątecznych :)) Pamiętajcie, by nie podsypywać ciasta zbyt dużą ilością mąki i by rozwałkować je odpowiednio cienko – a wtedy sukces pierogowy macie gwarantowany! :) Inspiracja: mniammniam.com   Ciasto na pierogi – Składniki: Mąka pszenna – 4 szklanki Jajka – 2 sztuki Kwaśna śmietana gęsta

Kulinarne Przeboje
7 pomysłów na pierogi — odkryj nowe smaki! 12

pomysłów na pierogi — odkryj nowe smaki! Tradycyjne pierogi to jedno z tych dań, które zdobi nasze stoły od pokoleń. Choć tradycyjne nadzienia, takie jak mięso, kapusta czy ser, zawsze będą uwielbiane, czasami warto poszerzyć horyzonty kulinarnie i spróbować czegoś nowego. Poznaj smaczne pomysły na pierogi, które niewątpliwie zainspirują Cię do eksperymentowania w swojej kuchni. Pierogi z bobem Bób to warzywo, które często jest pomijane w klasycznych przepisach na pierogi, jednak jego obecność w farszu nada nie tylko świeży smak, ale i ciekawą strukturę. Na początek ugotuj go w osolonej wodzie, ostudź i obierz. Następnie na patelni podsmaż cebulę, czosnek i pokrojony w kostkę boczek. Dodaj bób i zmiksuj całość na jednolitą masę. Teraz

Swojskie jedzonko
Proste ciasto na pierogi 147

Ciasto na pierogi jest bardzo łatwe do przygotowania, sprężyste i bardzo elastyczne. Najważniejszą rzeczą w przygotowaniu jest zachowanie odpowiednich proporcji i dobre jego wyrobienie. W smaku powinno być delikatne, w dotyku miękkie. Aby ciasto na pierogi było udane musi być dobrze dobrana mąka taka typu 450, maksymalnie 480 oraz ciepła, letnia woda wymieszana z solą i kilkoma kroplami(...)oleju. Dodawać można jeszcze jajko, ale sprawia to, że ciasto staje się wtedy twardsze. Taki pomysł przyszedł z Włoch, gdzie jajko dodaje się do ciasta na ravioli – lokalnych pierogów – czy makaronów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Proste ciasto na pierogi 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Pierogi Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje

ProstePesto.pl
Pierogi z borówkami 72

Pierogi z owocami, to letnie uzależnienie i to chyba nie tylko moje. Szczytem marzeń by były z jagodami, ale borówka amerykańska też sprostała moim wymaganiom. Kto lubi pierogi, będzie usatysfakcjonowany. Kto za nimi nie przepada… może da się skusić. Pierogi z borówkami. Składniki na ciasto: - 700 g mąki poznańskiej (typ 500) - 300 g mąki(...)oczekiwaniu na ugotowanie. Wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy 3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z jogurtem lub śmietanką (jak kto lubi). Nadmiar pierogów warto zamrozić. Surowe pierogi rozkładamy na tacy i wkładamy do zamrażarki. Zamrożone dzielimy na porcje, przekładamy do woreczków na mrożonki i ponownie umieszczamy w zamrażarce. Pierogi z borówkami

mojewypiekiinietylko
Ruskie wyszły, leniwe zostały - pierogi, pierogi, pierogi..... 226

tradycją. Proporcje, system lepienia, dosmaczanie, wszystko wywodzi się z podpatrywania zwyczajów własnego domu rodzinnego. Ale przecież, choć nam trudno to sobie wyobrazić,  nie w każdym domu pierogi się lepi. Niekiedy są daniem wyłącznie kupowanym w garmażerkach czy barach. Trochę jest tak, że ilość czynności i przygotowań odstrasza od zabawy w domowe pierogi. Zatem właśnie(...)ewentualnej, choćby jednej osoby, dotąd zawsze wybierającej  paczkę gotowych  pierogów, powstanie post o ruskich, które ruskimi nie są. To potrawa typowa dla Polaków, zwłaszcza pochodzących z kresów wschodnich, czyli Rusi,  dawnej części wielkiej Rzeczpospolitej. Wielkiej i bogatej w wiele kultur i nawet klimatów. Potem wraz z przesiedleńcami zawędrowały na zachód i wtórnie zyskując nazwę

I tu będę miała takie te
Klasyczne pierogi ruskie 102

Najlepsze pierogi ruskie Pierogi ruskie nie tylko na Wigilię, dobre o każdej porze roku, klasyczne ruskie pierogi dobre zimą jak i latem. Pierogi z nadzieniem z twarogu , ziemniaków, cebuli i czarnego pieprzu. Ruskie pierogi bez jajka tylko kilka prostych składników jak u Babci. Postna wersja pierogów ruskich tylko z podsmażoną cebulą lub wersja(...)bogato ze skwarkami. W wielu domach ruskie obok pierogów z kapustą, uszek są obowiązkowym daniem. Jak zrobić dobry farsz do pierogów ruskich? Co zrobić aby pierogi nie były płaskie? O tym w dalszej części, tu zachęcam do innych przepisów na pierogi jakie znajdziesz na Blogu. Jak zrobić ciasto na pierogi aby było miękkie Miękkie, plastyczne

Dieta moja pasja
Pierogi z Kapustą i Serem 63

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi to jedno z moich ulubionych dań. Nie tylko uwielbiam je jeść, ale także przygotowywać. Wiem, to dziwne, bo pierogi należą do dosyć pracochłonnych dań, ale szykują pierogi ciągle mam w głowie ich cudowny smak i uśmiech na twarzy mojej rodziny, kiedy dowiadują się, że dzisiaj na obiad będą pierogi. Pierogi przygotowuję(...)różnych wariantach, klasyczne ruskie, pierogi z mięsem, a także z kapustą i serem. Sekret idealnych pierogów tkwi oczywiście w perfekcyjnie przygotowanym cieście, na który przepis znajdziecie na moim blogu, poniżej Wam go podlinkowałam ponownie. Smak pierogów nie zależy tylko i wyłącznie od ciasta, ale także od farszu. Powinien być odpowiednio doprawiony i wyrazisty. Tym razem w moim

Przepiski.pl
Pierogi ruskie z bryndzą 122

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój przepis na ruskie pierogi to wersja galicyjska, z cienkim ciastem i nadzieniem bogatym w ser. Dodatkowo proponuję dodatek bryndzy, która super zaostrza smak farszu. Polecam przepis na pierogi ruskie(...)bryndzą. Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz do ruskich pierogów z bryndzą 4 średnie ziemniaki 200 g białego sera (twarogu) 1 opakowanie bryndzy 1 duża cebula 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie ruskich pierogów Przygotowanie ruskich pierogów zaczynamy od zrobienia

Korniszonki
Pierogi ruskie z bryndzą 65

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój przepis na ruskie pierogi to wersja galicyjska, z cienkim ciastem i nadzieniem bogatym w ser. Dodatkowo proponuję dodatek bryndzy, która super zaostrza smak farszu. Polecam przepis na pierogi ruskie(...)bryndzą. Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz do ruskich pierogów z bryndzą 4 średnie ziemniaki 200 g białego sera (twarogu) 1 opakowanie bryndzy 1 duża cebula 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie ruskich pierogów Przygotowanie ruskich pierogów zaczynamy od zrobienia

Gotujemy i jemy
PIEROGI Z KASZĄ JAGLANĄ 67

Pierogi z kaszą jaglaną. Jak zrobić pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem? Przepis na idealnie cienkie ciasto i pyszny farsz na pierogi.    Pierogi w niecodziennej odsłonie z kaszą jaglaną, ziemniakami i twarogiem z dodatkiem podsmażonej cebulki i koperku - smaczny i prosty przepis. Pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem świetnie smakują podane z sosem(...)pieczarkowym lub koperkowym. Pycha! Pierogi - przepis na miękkie ciasto, które zawsze się udaje.    Sekretem idealnych pierogów jest także dobra receptura na cienkie ciasto, które po ugotowaniu jest delikatne i rozpływa się w ustach - zobacz jak je przygotować. Sprawdź przepis na doskonałe pierogi z kaszą jaglaną, twarogiem i ziemniakami. Domowe pierogi z kaszą jaglaną. Składniki

Moja Książka Kucharska
Pierogi tureckie 74

Pierogi tureckie  oryginalny przepis na tureckie pierożki manti.  Pierogi tureckie manti z mięsem mielonym należą do najbardziej znanych tureckich dań. Małe, bardzo smaczne pierożki podaje się zazwyczaj w sosie pomidorowym albo polane sosem jogurtowym, ale równie dobrze można je dodać do rosołu. Wielkością przypominają uszka.i wyśmienicie smakują w każdej z możliwych wersji. Pierożki manti(...)czasu nic sensownego ugotować. Manti są także świetną przekąską na imprezę, wystarczy podgrzać przygotowane wcześniej pierożki i podać na stół. Na blogu Cztery Fajery znajdziecie też inne przepisy na pierogi samosa - pierogi z mięsem z rosołu - kuchnia indyjska pierożki samosa - wariant arabski z wołowiną pierogi z daktylami - kuchnia arabska indyjskie pierożki samosa - wersja wegetariańska farsz na pierogi

Cztery Fajery
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 71

uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany piekarnik. Nadzienie z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych na resztki pieczonego kurczaka. Zobacz też inne patenty ekonomicznej kuchni w menu na tydzień – pora na kalafiora. Resztki pieczonego kurczaka(...)pierogów! Ravioli lub pierogi to doskonały sposób na tworcze wykorzystanie pozostałości z pieczystego w tym na resztki pieczonego kurczaka. Mięso trzeba poddać obróbce, żeby zyskało dodatkowy smak: wrzucić mięso do maszynki, albo drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać (to patent z żydowskiej kuchni

Niedzielny kucharz
Pierogi ruskie – przepis krok po kroku 179

Pierogi ruskie – przepis krok po kroku Lubicie pierogi ruskie? Ja uwielbiam Jako dziecko nie mogłam się nimi najeść. Teraz też potrafię zjeść naprawdę spora porcję pierogów Mój tata lepił ich ogromne ilości. Uwielbiałam mu pomagać jako dziecko. Choć, gdy ja ulepiłam (pełna dumy) 5 sztuk, on w tym czasie miał już ich kilkanaście To był wspaniały(...)czas… Teraz moje szkraby pomagają mi w lepieniu Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszne ruskie pierogi. Z podanych składników przygotujecie około 40 sztuk pierogów (dla nas w sam raz na obiad). Jeśli chcecie ulepić jednorazowo większą ilość wystarczy podwoić porcje podanych składników. Smacznego Składniki: (z podanych składników ulepicie około 40 szt pierogów, jeśli chcecie

Słodkie okruszki
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 242

uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany piekarnik. Nadzienie z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych na resztki pieczonego kurczaka. Zobacz też inne patenty ekonomicznej kuchni w menu na tydzień – pora na kalafiora. Resztki pieczonego kurczaka(...)pierogów! Ravioli lub pierogi to doskonały sposób na tworcze wykorzystanie pozostałości z pieczystego w tym na resztki pieczonego kurczaka. Mięso trzeba poddać obróbce, żeby zyskało dodatkowy smak: wrzucić mięso do maszynki, albo drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać (to patent z żydowskiej kuchni

Niedzielny kucharz
Kalendarz przygotowań Świątecznych 636

mnie i mojemu rodzeństwu, tradycyjne domowe smaki. Dziś, gdy na rynku dostępnych jest mnóstwo gotowców, pokusa, by zrobić barszcz z torebki, czy kupić gotowe pierogi jest znacznie większa. Uwierzcie mi jednak na słowo, że nie ma jednak nic pyszniejszego niż wigilijne potrawy przygotowane od początku do końca samemu. Co więcej, zaoszczędzony(...)zamówienia wszystkich potraw dzień przed. Chętnie opisałbym także ich wigilijny kalendarz z uwzględnieniem czasu potrzebnego zaparzenia chińskiej zupki o smaku barszczu z uszkami oraz tajwańskich pierogów z mrożonki, niestety, żadna z tych osób, nie chce podzielić się ze mną swoim sekretem. Ciekawe czemu?     1. Piernik (30 dni przed

kuron.com.pl
Pierogi z kaczką 177

rosole z kaczki który będzie doskonały na pierwsze danie. Z kaczki ugotowanej w rosole oraz z warzyw zrobicie natomiast pyszny farsz do pierogów Polecam Ci także przepisy: – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z kaczką(...)Ilość porcji: farsz na 50-60 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 1,5 porcji ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 1 kaczka około 2 kg, możecie użyć mrożonej – jarzyny z rosołu: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 kawałek selera – sól, pieprz, 2 łyżeczki oregano – 8-12 łyżek rosołu Przygotowanie: Kaczkę ugotuj

nietylkopasta.pl
KETO PIEROGI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu i laktozy) 2125

krokiety, ryby w panierkach, pierniki i ciasta. Zapewniam Was, że i na Waszych stołach mogą znaleźć się te dania, ale w wersji LCHF Dzisiaj zapraszam po przepis na keto pierogi, który był dla mnie prawdziwym testem cierpliwości i kreatywności Spędziłam nad nim 2 dni a w międzyczasie powstały niechcący keto łazanki, omlet z kapustą i grzybami ale przede wszystkim(...)kilka koszmarnych niewypałów Na szczęście metodą prób i błędów powstał w końcu ten przepis a pierogi są idealne! Składniki na ok 20 pierogów: 200-220 g mąki migdałowej lub migdałów drobno zmielonych 2 duże jajka 1 łyżka rozpuszczonego tłuszczu (smalec – keto, LCHF, paleo, DO lub masło klarowane – keto, lCHF, DO) 10g (ok 2 łyżeczek) gumy guar

Ola la LCHF
pierogi ruskie 345

pierogi ruskie Pierogi ruskie - bardzo popularne u nas w Polsce, jak i na Ukrainie. Podawane są z okrasa, z podsmażonej cebulki. Na Ukrainie zawsze będzie im towarzyszyła śmietana. Mozna je na 2 dzień podsmażyć (na Ukrainie się tego nie preferuje).   Składniki: ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki bardzo cieplej wody(...)wiec, w wypadku gdyby ciasto wyszło nam za rzadkie należy troszkę dodać więcej mąki, a gdyby było za ścisłe to dodać troszkę cieplej wody. * Ja, do ciasta na pierogi, nie dodaj ę  jajka. Wydaje mi się,  ż e ciasto na bazie samej maki i wody jest lepsze i miększe, jak ciasto z dodatkiem

Kulinarnie z Polką na Kresach