GYOZA – japońskie pierogi z indykiem lub kurczakiem

GYOZA – japońskie pierogi z indykiem lub kurczakiem

GYOZA – japońskie pierogi z indykiem lub kurczakiem

Zakochałam się w tych pierogach od ich pierwszego spróbowania. Jadałam je dość często w restauracji z ramenem, niedaleko mojego miejsca pracy, więc przyszedł czas, aby je odtworzyć w domu. Ciasto jest dość podobne do tego pierogowego, choć to głównie zależy od tego, jaki przepis wykorzystujecie. Ale inny jest sposób przygotowania. Pierożki te najpierw się smaży, a dopiero później dolewa trochę wody na patelnię i przykrywa pokrywką. Dzięki temu wychodzą idealne, bardzo delikatne, a zarazem chrupiące! Nie chc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, indyk, kurczak, kapusta pekińska, kapustą, ciasto na pierogi, leniwe pierogi, babki, dynia, makaron, szpinak, pieczarki, kaczki, kasza gryczana, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.