pierogi - 8073 przepisów (strona:6/539)

Pierogi z Kapustą i Serem 14

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi to jedno z moich ulubionych dań. Nie tylko uwielbiam je jeść, ale także przygotowywać. Wiem, to dziwne, bo pierogi należą do dosyć pracochłonnych dań, ale szykują pierogi ciągle mam w głowie ich cudowny smak i uśmiech na twarzy mojej rodziny, kiedy dowiadują się, że dzisiaj na obiad będą pierogi. Pierogi przygotowuję(...)różnych wariantach, klasyczne ruskie, pierogi z mięsem, a także z kapustą i serem. Sekret idealnych pierogów tkwi oczywiście w perfekcyjnie przygotowanym cieście, na który przepis znajdziecie na moim blogu, poniżej Wam go podlinkowałam ponownie. Smak pierogów nie zależy tylko i wyłącznie od ciasta, ale także od farszu. Powinien być odpowiednio doprawiony i wyrazisty. Tym razem w moim

Przepiski.pl
Pierogi ruskie z bryndzą 60

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój przepis na ruskie pierogi to wersja galicyjska, z cienkim ciastem i nadzieniem bogatym w ser. Dodatkowo proponuję dodatek bryndzy, która super zaostrza smak farszu. Polecam przepis na pierogi ruskie(...)bryndzą. Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz do ruskich pierogów z bryndzą 4 średnie ziemniaki 200 g białego sera (twarogu) 1 opakowanie bryndzy 1 duża cebula 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie ruskich pierogów Przygotowanie ruskich pierogów zaczynamy od zrobienia

Korniszonki
Pierogi ruskie z bryndzą 33

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój przepis na ruskie pierogi to wersja galicyjska, z cienkim ciastem i nadzieniem bogatym w ser. Dodatkowo proponuję dodatek bryndzy, która super zaostrza smak farszu. Polecam przepis na pierogi ruskie(...)bryndzą. Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz do ruskich pierogów z bryndzą 4 średnie ziemniaki 200 g białego sera (twarogu) 1 opakowanie bryndzy 1 duża cebula 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie ruskich pierogów Przygotowanie ruskich pierogów zaczynamy od zrobienia

Gotujemy i jemy
PIEROGI Z KASZĄ JAGLANĄ 31

Pierogi z kaszą jaglaną. Jak zrobić pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem? Przepis na idealnie cienkie ciasto i pyszny farsz na pierogi.    Pierogi w niecodziennej odsłonie z kaszą jaglaną, ziemniakami i twarogiem z dodatkiem podsmażonej cebulki i koperku - smaczny i prosty przepis. Pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem świetnie smakują podane z sosem(...)pieczarkowym lub koperkowym. Pycha! Pierogi - przepis na miękkie ciasto, które zawsze się udaje.    Sekretem idealnych pierogów jest także dobra receptura na cienkie ciasto, które po ugotowaniu jest delikatne i rozpływa się w ustach - zobacz jak je przygotować. Sprawdź przepis na doskonałe pierogi z kaszą jaglaną, twarogiem i ziemniakami. Domowe pierogi z kaszą jaglaną. Składniki

Moja Książka Kucharska
Pierogi tureckie 42

Pierogi tureckie  oryginalny przepis na tureckie pierożki manti.  Pierogi tureckie manti z mięsem mielonym należą do najbardziej znanych tureckich dań. Małe, bardzo smaczne pierożki podaje się zazwyczaj w sosie pomidorowym albo polane sosem jogurtowym, ale równie dobrze można je dodać do rosołu. Wielkością przypominają uszka.i wyśmienicie smakują w każdej z możliwych wersji. Pierożki manti(...)czasu nic sensownego ugotować. Manti są także świetną przekąską na imprezę, wystarczy podgrzać przygotowane wcześniej pierożki i podać na stół. Na blogu Cztery Fajery znajdziecie też inne przepisy na pierogi samosa - pierogi z mięsem z rosołu - kuchnia indyjska pierożki samosa - wariant arabski z wołowiną pierogi z daktylami - kuchnia arabska indyjskie pierożki samosa - wersja wegetariańska farsz na pierogi

Cztery Fajery
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 38

uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany piekarnik. Nadzienie z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych na resztki pieczonego kurczaka. Zobacz też inne patenty ekonomicznej kuchni w menu na tydzień – pora na kalafiora. Resztki pieczonego kurczaka(...)pierogów! Ravioli lub pierogi to doskonały sposób na tworcze wykorzystanie pozostałości z pieczystego w tym na resztki pieczonego kurczaka. Mięso trzeba poddać obróbce, żeby zyskało dodatkowy smak: wrzucić mięso do maszynki, albo drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać (to patent z żydowskiej kuchni

Niedzielny kucharz
Pierogi ruskie – przepis krok po kroku 97

Pierogi ruskie – przepis krok po kroku Lubicie pierogi ruskie? Ja uwielbiam Jako dziecko nie mogłam się nimi najeść. Teraz też potrafię zjeść naprawdę spora porcję pierogów Mój tata lepił ich ogromne ilości. Uwielbiałam mu pomagać jako dziecko. Choć, gdy ja ulepiłam (pełna dumy) 5 sztuk, on w tym czasie miał już ich kilkanaście To był wspaniały(...)czas… Teraz moje szkraby pomagają mi w lepieniu Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszne ruskie pierogi. Z podanych składników przygotujecie około 40 sztuk pierogów (dla nas w sam raz na obiad). Jeśli chcecie ulepić jednorazowo większą ilość wystarczy podwoić porcje podanych składników. Smacznego Składniki: (z podanych składników ulepicie około 40 szt pierogów, jeśli chcecie

Słodkie okruszki
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 144

uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany piekarnik. Nadzienie z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych na resztki pieczonego kurczaka. Zobacz też inne patenty ekonomicznej kuchni w menu na tydzień – pora na kalafiora. Resztki pieczonego kurczaka(...)pierogów! Ravioli lub pierogi to doskonały sposób na tworcze wykorzystanie pozostałości z pieczystego w tym na resztki pieczonego kurczaka. Mięso trzeba poddać obróbce, żeby zyskało dodatkowy smak: wrzucić mięso do maszynki, albo drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać (to patent z żydowskiej kuchni

Niedzielny kucharz
Kalendarz przygotowań Świątecznych 611

mnie i mojemu rodzeństwu, tradycyjne domowe smaki. Dziś, gdy na rynku dostępnych jest mnóstwo gotowców, pokusa, by zrobić barszcz z torebki, czy kupić gotowe pierogi jest znacznie większa. Uwierzcie mi jednak na słowo, że nie ma jednak nic pyszniejszego niż wigilijne potrawy przygotowane od początku do końca samemu. Co więcej, zaoszczędzony(...)zamówienia wszystkich potraw dzień przed. Chętnie opisałbym także ich wigilijny kalendarz z uwzględnieniem czasu potrzebnego zaparzenia chińskiej zupki o smaku barszczu z uszkami oraz tajwańskich pierogów z mrożonki, niestety, żadna z tych osób, nie chce podzielić się ze mną swoim sekretem. Ciekawe czemu?     1. Piernik (30 dni przed

kuron.com.pl
Pierogi z kaczką 72

rosole z kaczki który będzie doskonały na pierwsze danie. Z kaczki ugotowanej w rosole oraz z warzyw zrobicie natomiast pyszny farsz do pierogów Polecam Ci także przepisy: – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z kaczką(...)Ilość porcji: farsz na 50-60 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 1,5 porcji ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 1 kaczka około 2 kg, możecie użyć mrożonej – jarzyny z rosołu: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 kawałek selera – sól, pieprz, 2 łyżeczki oregano – 8-12 łyżek rosołu Przygotowanie: Kaczkę ugotuj

nietylkopasta.pl
KETO PIEROGI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu i laktozy) 1317

krokiety, ryby w panierkach, pierniki i ciasta. Zapewniam Was, że i na Waszych stołach mogą znaleźć się te dania, ale w wersji LCHF Dzisiaj zapraszam po przepis na keto pierogi, który był dla mnie prawdziwym testem cierpliwości i kreatywności Spędziłam nad nim 2 dni a w międzyczasie powstały niechcący keto łazanki, omlet z kapustą i grzybami ale przede wszystkim(...)kilka koszmarnych niewypałów Na szczęście metodą prób i błędów powstał w końcu ten przepis a pierogi są idealne! Składniki na ok 20 pierogów: 200-220 g mąki migdałowej lub migdałów drobno zmielonych 2 duże jajka 1 łyżka rozpuszczonego tłuszczu (smalec – keto, LCHF, paleo, DO lub masło klarowane – keto, lCHF, DO) 10g (ok 2 łyżeczek) gumy guar

Ola la LCHF
pierogi ruskie 274

pierogi ruskie Pierogi ruskie - bardzo popularne u nas w Polsce, jak i na Ukrainie. Podawane są z okrasa, z podsmażonej cebulki. Na Ukrainie zawsze będzie im towarzyszyła śmietana. Mozna je na 2 dzień podsmażyć (na Ukrainie się tego nie preferuje).   Składniki: ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki bardzo cieplej wody(...)wiec, w wypadku gdyby ciasto wyszło nam za rzadkie należy troszkę dodać więcej mąki, a gdyby było za ścisłe to dodać troszkę cieplej wody. * Ja, do ciasta na pierogi, nie dodaj ę  jajka. Wydaje mi się,  ż e ciasto na bazie samej maki i wody jest lepsze i miększe, jak ciasto z dodatkiem

Kulinarnie z Polką na Kresach
Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła. 27

Dzisiaj przepis na ciasto pierogowe z dodatkiem masła. Do tej pory robiłam wg przepisu : (ciasto na pierogi) . Natomiast ciasto na pierogi z dodatkiem masła jest wg mnie delikatniejsze, a do tego ma piękny maślany smak i zapach. Jest elastyczne i przygotowuje się równie łatwo jak klasyczne ciasto na pierogi. Ostateczną ocenę pozostawiam jednak Wam. Z jednym(...)drugim przepisem pierogi z pewnością Wam się udadzą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła Składniki 500 g mąki pszennej 2 żółtka 60 g masła miękkiego 0,5 łyżeczki soli 250 ml gorącej wody Instrukcje Podane składniki wykładamy na stolnicę, lekko mieszamy, dolewamy wodę i szybko

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z mięsem 137

nadawał się do przygotowania farszu mięsnego. Możecie kupić także niewielką ilość pręgi lub antrykotu, wtedy ilość mięsa ugotowanego w rosole będzie dużo większa i starczy naprawdę na pokaźną ilość pierogów z mięsem. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną(...)pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z MIĘSEM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 500 g mięsa wołowego z rosołu domowego – 1 cebula – 1 bułka kajzerka – sól, pieprz, 2 łyżeczki oregano

nietylkopasta.pl
Pierogi z kaszą manną – kuchnia podkarpacka 117

Pierogi z kaszą manną - kuchnia podkarpacka Pierogi z kaszą manną to moje wspomnienie z dzieciństwa. Babcia Rózia gotowała nam różne pierogi. Najczęściej były to oczywiście ulubione pierogi wszystkich dzieci – ruskie. Ale były też pierogi z jabłkami, jagodami, truskawkami i śliwkami. Do pierogów z kaszą manną mam jednak szczególny sentyment. Na blaszanej miseczce babcia wstawiała(...)piecyka, żeby ciepłe czekały aż przyjdziemy. Dzisiaj ich smak przenosi mnie w tamte dawne, dobre czasy. Pierogi z kaszą manną łączą lekko słodki smak farszu, ze słonym smakiem ciasta pierogowego. Ciasto przygotowuje się tak samo, jak na pierogi ruskie. Soli się je, podobnie jak i wodę. Jednak sama kasza manna, ugotowana na gęsto na mleku, posłodzona jest cukrem

Trzeci talerz
Pierogi z Kapustą Kiszoną i Mięsem 127

pyszne pierogi z farszem z kapusty kiszonej i mięsa . Są trochę inne niż tradycyjne z mięsem ale równie smaczne . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 45 pierogów na farsz: 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego (bez kości) 500 g kapusty kiszonej 1 cebula (100 g) 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sól , pieprz(...)łyżeczki farszu. Teraz krążek składam na pół (farsz mam w środku ) brzeg mocno ściskam palcami raz koło razu tak żeby powstała falbanka – pieróg musi być dobrze sklejony aby farsz podczas gotowanie nie wypłynął ze środka . Zrobione pierogi układam na ściereczce jeżeli robię dużo pierogów to nakrywam je również ściereczką żeby nie obsychały zanim będę je gotowała Gotowanie pierogów

Uwaga Babcia Gotuje
Czekoladowe pierogi z borówkami 10

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowe pierogi z borówkami Pierogi z borówkami to klasyka, do której warto wracać każdego lata. Chyba każdy je uwielbia, bo są przepyszne. Z pewnością wiele z Was kojarzy pierogi z owocami z czasów dzieciństwa, które przywołują wiele miłych wspomnień. Klasyczne pierogi z borówkami są bardzo smaczne, jednak tym razem postanowiłam je nieco urozmaicić(...)przygotowałam pierogi z borówkami w wersji czekoladowej. Dzięki temu wyglądają one bardzo nietuzinkowo, a co najważniejsze świetnie smakują. Czekoladowe pierogi z borówkami to idealny pomysł na obiad, deser, a także kolację. Najlepiej smakują z dodatkiem tradycyjnej śmietany z cukrem. Takie czekoladowe pierogi posmakują szczególnie tym najmłodszym, dzieciaki uwielbiają takie smakołyki. Żaden dorosły także nie oprze się takim

Przepiski.pl
Pierogi z grilla 19

Pierogi z grilla w aromatycznej panierce. Pierogi z grilla, z mięsem, chłopskie, ze szpinakiem lekko chrupiące to bardzo smaczny i oryginalny przepis na nasze klasyczne pierogi. Często pytamy co na grilla? Co na grilla oprócz mięsa? Szaszłyki, kurczak, karkówka, kiełbasa, kaszanka z grilla to wszystko już było. Szukamy czegoś innego do grillowania, czym można zaskoczyć innych(...)zrobić pierogi z grilla? Jak zrobić pierogi z grilla elektrycznego? Grillowane pierogi Grillowane pierogi nie są tak popularne jak kurczak z grilla czy karkówka. A szkoda, ponieważ dobre pierogi z mięsnym farszem przygotowane z grilla są pyszne. Pierogi na grill nie muszą ociekać tłuszczem, wystarczy że wilgotne posypiemy mieszanką przypraw. Przepis na marynatę

Dieta moja pasja
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 98

względu na proces obróbki termicznej wyróżnia się trzy rodzaje pierogów : gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami, którym się z Wami podzielę, pochodzi ze starego dodatku do jednej z gazet. Przytaczam go w całości za redakcją. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych, gotowanych pierogów, a przepis jest naprawdę bardzo(...)cukru - 1 żółtko - 5 łyżek kwaśnej śmietany - 5 łyżek mleka - ½ kg mąki pszennej (dałam taką samą jak do bułeczek puszystych jak bawełna ) - 25 dag masła - 1 jajko do smarowania pierogów Składniki na farsz: - 1 kg kiszonej kapusty - 1 kg białej kapusty - 20 dag suszonych grzybów - 1 jajko - 2 – 3 średnie cebule - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - 2 łyżki oleju

mojewypiekiinietylko
NIEZWYKŁE PIEROGI - Z KWIATAMI KLITORII, RUKOLĄ, KURKUMĄ, ATRAMENTEM Z KAŁAMARNICY, BURAKIEM I MAKIEM 110

wszystko po to, by sprostać wyzwaniu kulinarnemu w konkursie z Olejem Wielkopolskim i zaskoczyć Was czymś, czego jeszcze nie było! 😄 Przyświecało mi hasło #OlejKonwenanse i... tak też zrobiłam!!! 😛 Moje pierogi mają wyjątkowy kolor - to zasługa w 100% naturalnych dodatków, nie ma tu ani grama sztucznych barwników, sama natura! Kolor niebieski uzyskałam dzięki kwiatom klitorii ternateńskiej - pięknej rośliny używanej(...)barwiących ma również działanie wspomagające pracę układu nerwowego oraz wspaniale wpływa na kondycję skóry, włosów i oczu, dzięki dużej zawartości antocyjanów. Kolor zielony to efekt zblendowanej rukoli, żółty odcień pierogom nadała mega zdrowa kurkuma, czarny uzyskałam poprzez dodanie wyjątkowego atramentu z kałamarnicy, używanego do barwienia świeżych makaronów, kopytek, ravioli, sosów czy risotto. Burak nadał pierogom piękny, różowy kolor

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto na pierogi nietypowe 97

Ciasto na pierogi według mnie nietypowe…Właściwie szukałam inspiracji na szpinak. Trafiłam na ten przepis całkiem niedawno i bardzo mnie zaintrygował. Ciasto na pierogi jest całkiem inne od tego, które zawsze przyrządzam. Ciasto na pierogi z kwaśną śmietaną…Miałam wrażenie, że to ciasto na faworki! No cóż po lekkim przekształceniu mogę z powodzeniem polecić(...)nowy przepis na ciasto na pierogi . Jeśli lubicie grzyby i szpinak to również możecie skorzystać z przepisu na takowe nadzienie. Pierogi uwielbiam pod każdą postacią. Muszę jednak przyznać, że nie lubię ich robić…są takie pracochłonne. Ale kilka razy do roku przezwyciężam moją niechęć i produkuję kilkadziesiąt pierogów na raz. Oczywiście pierogi z kapustą

codojedzenia
Pierogi z kapustą i grzybami 1056

Najsmaczniejsze pierogi, które są jedzone u mnie w domu zazwyczaj tylko na Wigilię, to pierogi z kapustą i grzybami. Ile by się ich nie zrobiło, znikają w mgnieniu oka i znów trzeba czekać do następnego roku. Moje pierogi na Wigilię muszą być postne, więc zarówno ciasto, jak i farsz są z dodatkiem oleju, muszą też być okraszone(...)podsmażoną cebulką. Farsz obowiązkowo z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami. Część domowników lubi pierogi dodatkowo podsmażone, mi jednak bardziej smakują tylko z cebulką. Ciasto na takie pierogi jest bardzo proste, przygotowuję je z mąki, soli i ciepłej wody, ewentualnie z odrobiną oleju. Sekretem dobrego ciasta pierogowego jest to, aby je dokładne zagnieść i pozwolić mu chwilę odpocząć przykryte

Kuchcik gotuje
Pierogi ruskie 91

lubi pierogów? Pierogi ruskie, to ulubione pierogi mojego męża. Gdzie byśmy nie byli, zawsze zamówi pierogi ruskie. To dość bezpieczne rozwiązanie, bo pierogi ruskie trudno popsuć. W końcu co mamy w farszu – cebulę, ser i ziemniaki. Nie musimy dbać o jakość mięsa i nie czuć w nich tak bardzo, że ktoś chciał bardzo oszczędzić(...)farszu. Z drugiej strony, w pierogach ruskich kryje się pułapka. Łatwo jest zrobić kiepski farsz. Mdły, niedoprawiony. Wtedy jakie byśmy dobre ciasto nie zrobili, farsz położy nam całe danie. Jakie są moje ruskie pierogi? Wyraziste, bo w farszu jest czosnek. Kiedyś, jak mąż pracował jeszcze w Wawie, chodził czasem na ruskie pierogi do baru, gdzie właśnie dodawano

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania