W świecie niskowęglowodanowych przygód kulinarnych, Keto Pierogi z mąki bambusowej to prawdziwa gwiazda nie tylko bożonarodzeniowego menu. Ten keto przepis stanowi atrakcyjną alternatywę dla naszego ukochanego tradycyjnego dania. Zanurzmy się więc w świat pierogów przyjaznych diecie ketogenicznej i odkryjmy magię ich przygotowywania! Początki pierogów sięgają głęboko korzeni polskiej tradycji kulinarno-świątecznej. Ciężko jest całkowicie z nich zrezygnować, nawet jeśli w pełni decydujesz się na niskowęglowodanowy...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!