Wieprzowina w jarzynce ( wszystko po krupniku)

Wieprzowina w jarzynce ( wszystko po krupniku)

Wieprzowina w jarzynce ( wszystko po krupniku)

Drugie danie z ,, odzysku". Z reguły gotując zupy wyławiam po ugotowaniu wywaru mięso i warzywa .Nie wkładam mięsa do zupy ( po za wyjątkami kiedy zupa jest posiłkiem jednodaniowym np. żurek z białą kiełbasą).Ponieważ  używam chudych mięs robię je potem na II Danie w jakimś sosie ( lub mieląc na farsze).Warzywa używam na sałatkę. Tym razem połączyłam mięso i warzywa robiąc z nich jedną potrawę. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wieprzowina, krupnik, warzywa, mięso, zupa, żurek z białą kiełbasą, kiełbasa, sosy, biała kiełbasa, żurek, drugie danie, jarzyny, żeberka, sałatki, sałatka

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 17 lutego 2014 17:26:17

Jesteś genialna!

Justyna Żak, 17 lutego 2014 17:40:55

świetny pomysł:)

Bunia Babciagramolka, 17 lutego 2014 17:58:01

Leniwa Beatko - leniwa :) . Za jednym gotowaniem 2 obiady i ze śmieciami rzadziej trzeba biegać :) :) .A tak poważnie to chyba skaza genetyczna . Nigdy nie było tak , że brakowało mi na życie ( nie przelewało się okresowo , ale bez przesady)- ale z dzieciństwa jakoś utkwiło mi to jak gotowały Babcia i Prababcia . Obie przeżyły głód wojenny i strach o to by mieć czym nakarmić dzieci. Nie pozwalały marnować żywności. Jednocześnie obie prowadziły wyszukaną jak na tamte czasy kuchnię .Potem jak zaczęłam sama gotować przydały się pomysły Babci np. jak z przecenionego połamanego kalafiora zrobić i zupę krem ( z grzankami z bułki) i suflet, albo 1 kurczaka podzielić i wykorzystać tak żeby starczyło na 4 obiady i 3 kolacje dla 4 osób :) .Niektórzy mówią, że to skąpstwo , a mnie to bawi jak mi się nic nie marnuje bo przy okazji wymyślam nowe potrawy.