Przepis na : śniadanie
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach), pęczek dymki, pęczek natki pietruszki, 5 średnich rzodkiewek, 10 pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłym), 10 czarnych oliwek (opcjonalnie), pieprz. Przygotowanie: Dymkę i natkę pietruszki drobno siekam. Oliwki kroję w krążki, rzodkiewkę w półplasterki, a pomidorki w ćwiartki. Tuńczyka osączam na sicie (przelewając olej do pojemnika). Wszystk... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...