Tatar ze śledzia Świetna przekąska warstwowa, która sprawdzi się zarówno w wigilię jak i na przyjęciu. Wspaniale prezentuje się na stole i równie dobrze smakuje. Polecam! Składniki: 3-4 filety śledziowe z solanki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula pół słoiczka grzybków marynowanych 2-3 jajka ugotowane na twardo sól, świeżo mielony pieprz *** Filety śledziowe należy dobrze wypłukać w wodzie, żeby nie były za sło... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...