Chrupiący patison z patelni

Chrupiący patison z patelni

Chrupiący patison z patelni

Chrupiący patison z patelni Smażony patison w panierce to pyszne i proste danie, które stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnych placków warzywnych. Ta potrawa, szczególnie popularna w sezonie, gdy patisony są świeże i łatwo dostępne, łączy w sobie delikatny, maślany smak warzywa z chrupiącą, złocistą panierką.     Składniki: 1 średniej wielkości patison 1-2 jajka ok 1 szklanka bułki tartej duża szczypta sody oczyszczonej sól, pieprz olej do smażenia     Patisona kroimy w niezbyt grube pla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.