Przepis na : śniadanie
Nigdy nie rozumiałam fascynacji hummusem, przyznam szczerze, że wręcz nie przepadałam za nim, aż do momentu, kiedy zaczęłam go przygotowywać sama. Okazało się, że to nie tylko zdrowe, ale także całkiem smaczne smarowidło. Dodatkowo sam przepis jest bardzo elastyczny, można go urozmaicić różnymi dodatkami, a tym samym wzbogacić nie tylko smak, ale i wartość odżywczą. Gotowy hummus przechowujemy w lodówce i sięgamy po niego kiedy tylko mamy ochotę. Doskonale sprawdza się do świeżych jak i pieczonych warzyw, do ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.