Przetwory - ogórki z czosnkiem

Przetwory - ogórki z czosnkiem

Przetwory - ogórki z czosnkiem

Przepis na : obiad

Dla tych co bardzo lubią czosnek i nie tylko polecam pyszną sałatkę na zimę. Do jej przygotowania użyłam octu Jamar. Sałatka  jest bardzo aromatyczna - czosnkowa, w sam raz do obiadu jak i do kanapek.składniki:3 kg obranych ogórków gruntowych0,5 kg cebuli3 główki czosnku1 łyżka ziela angielskiego5 liści laurowych 1 szklanka cukru1 szklanka octu 10 % Jamar2 szklanki wody2 łyżki soliOgórki  pokroić w plastry, posolić i odstawić na 1-2 godzinki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry. Dodać do ogór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
aga, 8 sierpnia 2014 10:42:42

Zrobie ,)