Przepis na : obiad
Soutzoukakia to niezwykle aromatyczne klopsiki wołowe lub wieprzowe, pełne śródziemnomorskiego aromatu, zatopione w kremowym pomidorowym sosie. To prawdziwa klasyka kuchni greckiej. Greckie smaki na talerzu Moje uwielbienie dla kuchni greckiej nie jest żadną tajemnicą 😉 Tzatziki to pozycja obowiązkowa w sezonie grillowym, horiatiki , czyli klasyczna sałatka grecka pojawia się na moim stole regularnie w ciągu całego roku, a popularny w Grecji ser halloumi mogę przygotowywać na 100 sposobów i nigdy mi się ni... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...