Szakszuka z bobem i kurkami

Szakszuka z bobem i kurkami

Szakszuka z bobem i kurkami

Przepis na : śniadanie

Sezonowa szakszuka z bobem i kurkami to fantastyczny pomysł na śniadanie wysokobiałkowe. Nasze zielone dobro narodowe idealnie komponuje się z pysznymi, aromatycznymi kurkami i jajkami z płynnym żółtkiem. Szakszuka z bobem i kurkami – pomysł na wysokobiałkowe śniadanie Podejrzewam, że kulinarni puryści zaraz mnie dopadną za nazwanie tego dania szakszuką, ale trudno. Ten żółto-zielony misz-masz z patelni jest po prostu przepyszny i to jest rzecz, której nikt nie zaprzeczy! Ta letnia szakszuka na pewno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.