Cytrusowy sos sojowy – japońska przyprawa w płynie. Kuchnia japońska – przepis na domowy sos ponzu. Sos ponzu to szeroko stosowana płynna przyprawa w kuchni japońskiej. Ponzu składa się soku z yuzu, mirinu, sosu sojowego, octu ryżowego, katsuobushi i kombu . Świeży, cytusowo-umamiczny sos dodaje wyjątkowego smaku i pasuje do wielu potraw począwszy od mięs, poprzez ryby, aż po sałatki. Jest idealny do marynowania mięs, do dresingów i dipów, czy też do maczania sushi i sashimi. Gotowa, sklepowa m...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...