Kiszone marchewki

Kiszone marchewki

Kiszona marchewka w wstążkach – chrupiąca, lekko kwaśna i aromatyczna. Idealna kiszonka do obiadu, sałatki, wrapa albo jako przekąska prosto ze słoika. Jak zrobić kiszoną marchewkę? Kiszona marchewka to ciekawa alternatywa dla klasycznych ogórków czy kapusty. Wystarczy pokroić marchew w cienkie paski, ułożyć je ciasno w słoiku i zalać solanką z dodatkiem przypraw. Po kilku dniach kiszenia w temperaturze pokojowej zyskasz chrupiącą, lekko kwaśną i aromatyczną przekąskę, którą można jeść samodzielnie alb...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.