Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim

Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim

Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim

Przepis mocno inspirowany Lidlową książką „Ryby są super”. Robiłam taką rybkę już kilka razy i muszę powiedzieć, że wychodzi super. „Sos tatarski” jest w takiej wersji, jaką osobiście lubię najbardziej. Jeśli macie swój ulubiony przepis, można skorzystać właśnie z niego. 500 g polędwiczki z dorsza 3/4 szkl. mąki pszennej + niewielka ilość do oprószenia ryby 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 jajko sól, pieprz 1/2 szkl. jasnego piwa olej do smażenia Sos tata... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ogórki, sosy, ryba, ogórki konserwowe, ciasto, pieczarki, mielone, dorsz, majonez, polędwiczki, polędwiczka, sałatki, sałatka, surówka, mięso, polędwiczki w sosie, salatka z jajkiem, pieczarki w cieście, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso mielone, sałatka z majonezem

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.