Przepis na zapiekaną cukinię z mozzarellą, pomidorami i pieczarkami Cukinia jest jednym z najchętniej uprawianych warzyw w naszym kraju. Ceniona za lekkostrawność i dużą zawartość związków odżywczych. Idealnie nadaje się jako składnik sałatek, czy też ciast. Można ją jeść także smażoną w formie talarków obtoczonych bułką tartą oraz zapiekać faszerowaną. Poniżej przepis na smaczne i bardzo szybkie danie, czyli cukinia faszerowana pomidorem, serem mozzarella i pieczarkami. Składniki (1 porcja - jak na z... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...