cukinia faszerowana - przepisów 746

  1. Cukinia faszerowana papryką.Papryka faszerowana cukinią
    Cukinia faszerowana papryką.Papryka faszerowana cukinią

    szkodzi, można włączyć piekarnik i zamknąć drzwi, otworzyć okno i odejść od kuchni. A jak ochota na faszerowane jest to dlaczego nie? Potrzebne do tych zachcianek faszerowanych będą przede wszystkim -cukinia baby – nie podaje ilości , bo nie wiem ile tego chcecie mieć -czerwona papryka -pomidor -bazylia -mielone mięso- ja miałam ugotowane na parze wczesniej , więc je tylko podsmażyłam -natka pietruszki(...)przykryciem do miękkości papryki . Zamieszaj sprawdz czy ma konsystencję farszu, wyłącz gaz i przełóż do miseczki. Następnie włóż „łódeczki” z papryki oraz cukini do naczynia do zapiekania. Cukinię faszeruj nadzieniem paprykowym, natomiast paprykę nadzieniem cukiniowym. Pokrop delikatnie oliwą z oliwek. Posyp przyprawą – suszone pomidory +czosnek niedziwedzi, ale to nie jest warunek.  Zacznij zapiekać, nie zapomnij troszkę podlać wodą , która

    Przepis pochodzi z bloga Z Kuchni Do Kuchni, prowadzonego przez primavera77.

  2. Cukinia faszerowana mięsem mielonym
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym

    Cukinia faszerowana mięsem mielonym to już chyba klasyk w wielu domach. Bardzo prosta i smaczna. Cukinia jest wyjątkowo lekka i nie wymaga dodatków – choć można podać ją z ryżem na większy głód. Bardzo lubię robić to danie na obiad. Zajmuje niewiele czasu, do tego cukinię i sos można przygotować wcześniej, a zapiec przed samym podaniem – idealne, jeśli(...)wiem o której godzinie zjawią się domownicy. Cukinia faszerowana mięsem mielonym: 2 duże cukinie 1 duża cebula 500 g mielonego mięsa (wieprzowego lub lepiej: wieprzowo-wołowego) 1 szklanka przecieru pomidorowego (passaty) 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 3 łyżki świeżego koperku 1/2 łyżeczki płatków chili szczypta gałki muszkatołowej 1 kula mozzarelli sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink

    Przepis pochodzi z bloga Poezja smaku, prowadzonego przez PoezjaSmaku.

  3. Cukinia faszerowana
    Cukinia faszerowana

    Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Bardzo pyszne i sycące danie. Sezon na cukinię trwa w pełni więc zachęcam do wykorzystania przepisu w swojej kuchni :-). Post Cukinia faszerowana pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

    Przepis pochodzi z bloga Marta Gotuje, prowadzonego przez Mgotuje.

  4. F... Faszerowana cukinia!
    F... Faszerowana cukinia!

    moich posiłków. Zawsze stanowią większą część na talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :) Składniki: 1 średnia cukinia 250g mięso

    Przepis pochodzi z bloga Kitchens Alphabet, prowadzonego przez kitchens alphabet.

  5. Faszerowane cukinie z grilla
    Faszerowane cukinie z grilla

    Już dawno za mną chodziły faszerowane warzywa... to był pewnie ostatni grill w tym roku, więc kupiłam cukinię, składniki na farsz i wyszły pyszne faszerowane cukinie... następne będą faszerowane papryki, ale pewnie już w piekarniku :) Składniki : 3 cukinie, 500 g mięsa mielonego, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 pomidory, 1/4 szklanki bulionu, 1 cebula, 5 plasterków żółtego sera(...)wzdłuż na połówki, odcinamy końcówki. Miąższ z cukinii wydrążamy łyżką do melona. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Przyprawiamy słodką papryką oraz ognistą mieszanką przypraw. Wydrążone cukinie faszerujemy farszem, układamy kawałki żółtego sera. Owijamy każdą połówkę folią aluminiową i grillujemy ok. 30 minut

    Przepis pochodzi z bloga Aga w kuchni, prowadzonego przez Aga w kuchni.

  6. Faszerowana cukinia zapiekana z warzywami i mozzarellą
    Faszerowana cukinia zapiekana z warzywami i mozzarellą

    Faszerowana cukinia zapiekana z warzywami i mozzarellą Chciałabym napisać, że czas biegnie niespiesznie, jednak od zakończenia weekendu majowego jest zupełnie odwrotnie! Ciągle jestem gdzieś w drodze, między Toruniem - Poznaniem - Skulskiem - i Płockiem i końca wyjazdów nie widać! Do tego pozostaje normalna praca i inne obowiązki. W takie dni zadowalam się szybkim i nieskomplikowanym obiadem. Takie zabieganie sprawia, że często(...)innych potraw - zrobiłam farsz, którym nadziałam cukinie! Wyszło smacznie  i wegetariańsko - zwłaszcza z ciągnącą się mozzarellą i delikatnymi przyprawami! Obiad w 25 minut dla wszystkich zwolenników warzyw! Faszerowana cukinia zapiekana z warzywami i mozzarellą - przepis: Składniki: (2-3 porcje) 2 -3 duże cukinie 1/2 średniej wielkości czerwonej papryki 1/2 średniej wielkości żółtej papryki 1/2 zielonego surowego ogórka

    Przepis pochodzi z bloga Moje Qulinaria, prowadzonego przez MojeQulinaria.

  7. Cukinia faszerowana
    Cukinia faszerowana

    solą, pieprzem i ziołami.  Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół.  Łyżką wyjmujemy nasiona tak, aby w cukinii powstało wgłębienie.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.  Cukinię faszerujemy mięsem z pomidorami.  Posypujemy startym serem i zapiekamy około 20 minut.  Podajemy na ciepło

    Przepis pochodzi z bloga Sto kolorów kuchni, prowadzonego przez kabamaiga.

  8. ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ
    ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ

    warzywa można zrobić ciekawe, ale i proste danie główne? Odpowiedzią na to pytanie może być cukinia faszerowana kurczakiem i fetą – nie zapominamy tutaj o akcencie mięsnym ani o wyrazistym smaku dania. Dobry pomysł na wykorzystanie starszych i większych cukinii, które pojawiają się w sklepach na początku jesieni. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CEBULA(...)Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki post ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ na blogu NERDS' KITCHEN

    Przepis pochodzi z bloga Nerds Kitchen, prowadzonego przez Nerds' Kitchen.

  9. Cukinie faszerowane kiełbasą, pieczoną papryką i serem Feta
    Cukinie faszerowane kiełbasą, pieczoną papryką i serem Feta

    wpatruję się w błękit Morza Egejskiego... Ale walizki same się nie zapakują, stąd dziś mam dla was tylko krótki wpis z bardzo fajnym przepisem na łódeczki cukinii faszerowane kiełbasą, pieczoną papryka i fetą. Przy niewielkim wysiłku włożonym w przygotowanie otrzymujemy aromatyczne, dobrze przyprawione, lekko pikantne danie. P.s. Jadę na wakacje, zatem na kolejne posty zapraszam we wrześniu(...)powrocie przygotuję dla was kulinarną fotorelację z wyjazdu:) Cukinie faszerowane kiełbasą, pieczoną papryką i serem Feta na 4 porcje Składniki: 2 cukinie 400 g surowej polskiej kiełbasy 2 pieczone papryki (własnej roboty* lub ze słoika) 100 g sera Feta 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1 łyżeczka płatków chilli oliwa 1/2 pęczka natki pietruszki * Jeżeli nie wiecie, jak upiec paprykę, wskazówki

    Przepis pochodzi z bloga Chilli Czosnek i Oliwa, prowadzonego przez Chilli Czosnek i Oliwa.

  10. Cukinia faszerowana
    Cukinia faszerowana

    Warzywa + mięso - wszystko co jest potrzebne do zdrowego, sycącego obiadku ! Taką cukinię miałam zamiar zrobić już dawno, bo bardzo byłam ciekawa jak to w ogóle może

    Przepis pochodzi z bloga charlotte gotuje, prowadzonego przez abababa ababa.

  11. Cukinia faszerowana
    Cukinia faszerowana

    Bardzo lubię faszerowane warzywa, bo można stosować przy farszu dowolne kombinacje. Już nie mogę się doczekać kolejnego podejścia do cukinii. Tym razem spróbuję wersję mięsną ;) Składniki: (na 2 osoby) 1 cukinia 4 pieczarki woreczek ugotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 5 dag żółtego sera Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ

    Przepis pochodzi z bloga Pasja Smaku, prowadzonego przez PasjaSmaku.

  12. Cukinia Faszerowana
    Cukinia Faszerowana

    Skład: ok.200g mięsa mielonego 6 pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła ½ szklanki sera żółtego tartego 5 łyżek bułki tartej 1

    Przepis pochodzi z bloga Kuchenne Cuda Joanny, prowadzonego przez KuchenneCudaJoanny.

  13. Faszerowane cukinie
    Faszerowane cukinie

    Jesień to moja ulubiona pora roku. Ulubiona pora gotowania. I choć czasem (często!) marudzę, że zimno, że mokro, że wiatr, że mgła, to lubię jesień. Za

    Przepis pochodzi z bloga Gotuj z Blue Raven, prowadzonego przez Blue Raven.

  14. Cukinia faszerowana i zapiekana z mozzarellą
    Cukinia faszerowana i zapiekana z mozzarellą

    Cukinia faszerowana jest dla mnie nieodłącznym smakiem lata. Robię ją co roku, zwłaszcza, że cukinie mam na grządkach koło domu. W tym roku niestety z racji pogody nie obrodziła zbyt mocno, ale i tak było to wystarczające bym mogła się nią nacieszyć.  Składniki: 2 cukinie 250 g mielonego mięsa mała cebula woreczek ugotowanego ryżu parboiled łyżka koncentratu pomidorowego

    Przepis pochodzi z bloga Pasja Smaku, prowadzonego przez PasjaSmaku.

  15. Cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu
    Cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu

    Najwyższy czas na obiad, więc polecam lekkie, smaczne i moim zdaniem niezwykle efektowne danie - cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, jednak zapewniam, że warto, a efekt powinien zadowolić nawet wyrafinowane podniebienie. Do przygotowania dania użyłem: 3 małych cukinii, 200 gram kalmarów, 1 puszki pomidorów krojonych, 1/2 białej cebuli, 2 ząbków czosnku, 150 ml czerwonego półwytrawnego

    Przepis pochodzi z bloga Wyprawy kulinarne, prowadzonego przez wyprawy kulinarne.

Wybierz stronę :