cukinia faszerowana - 1188 przepisów (strona:10/80)

Cukinia faszerowana łososiem 120

u0105bki czosnku\r","1 pomidor\r","natka pietruszki, koperek\r","s\u00f3l, pieprz, papryka w\u0119dzona\r","6 \u0142y\u017cek startego \u017c\u00f3\u0142tego sera"],"name":"Cukinia faszerowana \u0142ososiem","cookTime":"PT20M","prepTime":"PT20M","totalTime":"PT40M","author":"Kos\u0105 po patelni","recipeInstructions":["Cukinie umy\u0107 i przekroi\u0107 wzd\u0142u\u017c na p\u00f3\u0142. Wydr\u0105\u017cy\u0107 mi\u0105(...)macie inne doświadczenia z przepisami na winie to się podzielcie. Bardzo sycące i efektowne danie i zazwyczaj łososia w środku nikt się nie spodziewa, więc można gości zaskoczyć. Drukuj Cukinia faszerowana łososiem Czas przygotowania 20 minut/y Czas gotowania 20 minut/y Czas całkowity 40 minut/y Wielkość porcji 2 osoby Składniki 2 młode cukinie 50 g łososia wędzonego 1 cebula 2 ząbki

Kosą po patelni
Pieczeń z uda indyka faszerowana cukinią i pomidorami 90

u0119sto powsta\u0142ym sosem. Po wyj\u0119ciu zostawiamy by odpocz\u0119\u0142o, zdejmujemy sznurki i kroimy na porcje."]} Soczysta, pełna miękkiego farszu i aromatyczna pieczeń z uda indyka, faszerowana cukinią i pomidorami z dodatkiem mozzarelli. Duża ilość masła, zioła prowansalskie, czosnek i cebula - prawdziwie pyszne połączenie, bardzo prostych składników, daje naprawdę niesamowity efekt. Doskonałe danie na niedzielny lub świąteczny obiad(...)Świetna również na zimno pokrojona w plastry np. na śniadanie. Pieczeń z uda indyka faszerowana cukinią i pomidorami Drukuj Czas przygotowania 30 minut/y Czas gotowania 2 godzin/y Czas całkowity 2 godzin/y, 30 minut/y Wielkość porcji 5-6 osób Składniki 1,5 kg udźca z indyka 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli 10 kawałków suszonych pomidorów

Kosą po patelni
CUKINIA FASZEROWANA CAPRESE 52

CUKINIA FASZEROWANA CAPRESE to połączenie włoskiej przekąski z propozycją na danie obiadowe. Sprawdźcie nasz przepis już dziś! Artykuł CUKINIA FASZEROWANA CAPRESE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Lekkie faszerowane cukinie (5 składników) 60

Faszerowane cukinie to obowiązkowa, letnia potrawa. Teraz cukinie są najsmaczniejsze i najtańsze! Dzisiaj lżejsza, równie aromatyczna wersja tej potrawy. Mięso wieprzowe podmieniłam na indyka, żółty ser na kawałeczki fety, a suszone pomidory w oleju na suszone pomidory z czosnkiem i bazylią marki Kamis. Dzięki temu, można sobie pozwolić na kilka łódeczek więcej, a potem nadal mieć energię by cieszyć się(...)latem! To też rewelacyjna opcja na imprezy, która znika ze stołu w ekspresowym tempie :) Lekkie faszerowane cukinie Drukuj przepis Porcje: 4 porcje Składniki ► cukinie [4 średnie sztuki] ► mięso mielone z indyka [400 g] ► pomidory w puszce [400 g / 1 puszka] ► oliwa [1 łyżka] ► feta [2 plastry] Dodatkowo: ► suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis [2 łyżeczki] ► sól [pół łyżeczki

Wilk Syty
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta 76

Dodajemy pastę pomidorową, koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dorzucamy ugotowaną kaszę gryczaną i posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i cynamonem. Dokładnie mieszamy i faszerujemy cukinię. Faszerowane cukinie układamy na blaszce skropionej oliwą. Z wierzchu posypujemy tartym parmezanem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180' C na 35 min. Smacznego

kulinarnyJa
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta (vege) 205

Dodajemy pastę pomidorową, koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dorzucamy ugotowaną kaszę gryczaną i posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i cynamonem. Dokładnie mieszamy i faszerujemy cukinię. Faszerowane cukinie układamy na blaszce skropionej oliwą. Z wierzchu posypujemy tartym parmezanem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180' C na 35 min. Smacznego

kulinarnyJa
Cukinia nadziewana 28

Lato na wsi ma swoje ogromne zalety. Jednym z nich jest możliwość zerwania składników na potrawy prosto z grządki na kilkadziesiąt minut przed podaniem. Dzisiaj naszą

niecodziennikpary
CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI 93

osobom, które jedzą dużo „zakwaszających” produktów, takich jak np. mięso i cytrusy.  Wszystko dlatego, że posada właściwości odkwaszające.      Zapraszam zatem na danie z faszerowaną cukinią w roli głównej. Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane a efekt naprawdę smaczny.  Pasuje na obiad, podana z ryżem,     pure z marchewki i dyni z dodatkiem świeżego imbiru(...)razem nie dodałam miąższu z cukinii do mięsa.    Można go jak najbardziej drobno pokroić i podsmażyć z mięsem. Tak robiłam w przypadku: PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW FASZEROWANYCH MIĘSEM I CUKINIĄ FASZEROWANYCH BAKŁAŻANÓW PO PROWANSALSKU Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oliwie. Pod koniec dodałam posiekane ząbki czosnku i tymianek. Dodałam zmielone mięso i  przyprawy. Mieszałam i smażyłam około

potrawyregionalne
Cukinie faszerowane kurkami, z zieloną cebulką i ryżem 81

Cukinie są świetnym dodatkiem do wielu dań ale także super warzywem, które można faszerować i zapiekać. Dzisiaj proponujemy Wam cukinie faszerowane kurkami z zieloną cebulką i ryżem – proste a zarazem pyszne :) Składniki na cukinie faszerowane: – 2 cukinie – 150 g kurek – 3 zielone cebulki – 80 g ryżu parabolicznego

Kuchenne Wariacje
Faszerowane warzywa 185

Najprostszy chyba przepis na faszerowane warzywa - można wykorzystać cukinię i paprykę , ale też np. patisona Zarówno faszerowana cukinia, jak i faszerowana papryka jest pyszna i zdrowa :) SKŁADNIKI  1 duża cukinia (ok.700g)           lub 2 małe 2 papryki czerwone 1 cebula 300g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 1 woreczek ryżu sól

Moje Kuchenne Rewelacje
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami 154

pomocy łyżki gniazda nasienne. Skrapiamy połową pozostałej oliwy, solimy i pieprzymy każdą połówkę. Nakładamy farsz do naszych cukinii. Skrapiamy resztą oliwy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy faszerowane cukinie i podlewamy połową szklanki wody.   Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
KABAK DOLMASI, czyli faszerowana cukinia 128

Faszerowana cukinia — lekka i smaczna potrawa, często pojawia się na moim stole. Doskonała także z gęstym jogurtem bałkańskim. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Szybkie fakty: Przepis dla 4 osób Orientacyjna wartość energetyczna (na osobę): 216 kcal Łatwość przyrządzenia: normalne Całkowity czas wykonania: 50 minut Składniki grubsza cukinia — 4 sztuki mięso wołowe — 250 gram koncentrat pomidorowy — 1 łyżka ryż — 4 łyżki(...)cukinie. Przykryć garnek najpierw żaroodporny talerzem, a potem przykrywką. Na wolnym ogniu gotować do miękkości ryżu. Udekorować posiekanym koperkiem. Można podawać z gęstym jogurtem bałkańskim. Artykuł KABAK DOLMASI, czyli faszerowana cukinia pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 160

Wariacji na temat cukinii nigdy dosyć - dzisiaj w wersji z mięsem mielonym, papryką  i pomidorami. Pysznie bardzo :) SKŁADNIKI 3 średnie cukinie 1 duża cebula 1/2

Moje Kuchenne Rewelacje
Cukinia faszerowana mięsem i pieczarkami z kaszą 140

Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw - zarówno jako dodatek, jak i w roli głównej. Uwielbiam ją faszerowaną na różne sposoby - dzisiaj wersja z pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można pominąć :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja (2 połówki) - 215 kcal!) 4 cukinie - każda około 250-300 g 200 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy jęczmiennej(...)ozdoby :)). Cukinie szorujemy i kroimy wzdłuż na połówki. Każdą wydrążamy (przy pomocy łyżki) i napełniamy farszem. Układamy cukinie na blaszce, podlewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Zapiekamy 20-30 minut. Smacznego!   1 porcja (2 faszerowane połówki) - tylko 215 kcal :)  - białko - 17 g - tłuszcze - 4 g - węglowodany - 26 g - błonnik

Moje Kuchenne Rewelacje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 118

Prosty przepis na cukinię faszerowaną mięsem mielonym, papryką i natką pietruszki pod warstwą ciągnącego parmezanu. Pycha! Danie jest pyszne i sycące, polecam na obiad lub ciepłą kolację. Cukinię można faszerować różnymi składnikami, nie tylko mięsem. Również ryżem, kaszą, warzywami lub rozdrobnioną rybą. Kombinacji jest wiele Polecam też z mięsem, oliwkami i serem lazur . Mniam… Składniki: 3 cukinie(...)piec w 180°C przez 15 minut. Posypać startym parmezanem i piec około 2-3 minuty, tylko do czasu, aż ser się rozpuści. Smacznego To też może Cię zainteresować: Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowym z mięsem mielonym, papryką i cukinią Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem Łosoś z jagodami goji

Oryginalny smak