Cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu

Cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu

Cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu

Najwyższy czas na obiad, więc polecam lekkie, smaczne i moim zdaniem niezwykle efektowne danie - cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, jednak zapewniam, że warto, a efekt powinien zadowolić nawet wyrafinowane podniebienie. Do przygotowania dania użyłem: 3 małych cukinii, 200 gram kalmarów, 1 puszki pomidorów krojonych, 1/2 białej cebuli, 2 ząbków czosnku, 150 ml czerwonego półwytrawnego wina, 1 cytryny, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, cukinia faszerowana, greckie, sosy, mielone, cytryna, cebula, susz, pomidor, cynamon, lekka, czosnek, sos pomidorowy, cukier, syrop, zupa pomidorowa, obiad, suszone pomidory, lekkie dania, sos z octu balsamicznego , sos do mielonego

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.