Kapuśniak

Kapuśniak

Kapuśniak

Kapuśniak na wędzonych żeberkach, jako zupa lub jako danie jednogarnkowe.  2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1/2 pora, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, 600 g żeberek wędzonych, 500 g kapusty kiszonej, szczypta cukru, 4 ziemniaki (najlepiej typu A sałatkowe) Włoszczyznę umyć, obrać, odłożyć 1/2 marchewki. Resztę włoszczyzny włożyć do garnka, dodać żeberka, przyprawy, zalać wodą i gotować do miękkości żeberek. Wywar przecedzić, żeberka odłożyć. Włoszczyznę można w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żeberka, marchewka, kapustą, ziemniaki, zupa, kapusta kiszona, seler, kapusniak, danie jednogarnkowe, sałatka, sałatki, por , żeberka w kapuście kiszonej, gotowana marchewka, zupa z selera, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, sałatka z selerem, dania na gorąco

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.