C - Krewetkowe eksperymenty

C - Krewetkowe eksperymenty

C - Krewetkowe eksperymenty

Powoli dojrzewam do kulinarnych eksperymentów z udziałem owoców morza.  Zaczełam ostrożnie - od krewetek, chociaż nie na tyle ostrożnie by posiłkować się jakimiś podpatrzonymi przepisami - intuicyjnie podałam je w wersji sałatkowej według własnego "widzi mi się" - i gdyby tylko moja grupa testowa lubiła "morskie robale" można by uznać eksperyment za udany;)) Sałatka z krewetkami i suszonym pomidorem   Składniki: krewetki koktailowe (mrożone - opakowanie 400 gram) sałata lod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Puella Aris, 5 czerwca 2013 00:05:44

Mniam...

Anonymous, 2 lipca 2013 17:59:34

Po co gotować krewetki jeść można je surowe a jeśli je później smażysz smażysz to tak jak by nosić spodnie na pasku i na szelkach.Dodaj natomiast małże w oliwie lub zalewie z octu winnego (bez zbytniej przesady przy dodawaniu zalewy bo wyjdzie "zupa")posiekany drobniutko kawałek papryczki piri piri lub innej ostrej albo też pieprz kajeński. Niebo w gębie lub gęba w niebie. Wołają mnie Skandynaw

Ola Laj, 9 lipca 2013 17:14:30

smaczny eksperyment ;) polecam też krewetki z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-krewetki-z-majonezem-paprykowo-czosnkowym/

Renata Fert, 30 września 2013 21:39:57

tak jak wpsomniałam, to dopiero moje kulinarne początki z morskimi robalami;) dziękuję za cenne wskazówki!