Sałatka z tuńczykiem, komosą ryżową i orzeźwiającymi owocami

Sałatka z tuńczykiem, komosą ryżową i orzeźwiającymi owocami

Sałatka z tuńczykiem, komosą ryżową i orzeźwiającymi owocami

Przepis na : obiad

Delikatna sałatka z tuńczykiem, wyrazistą w smaku rukolą, komosą ryżową, soczystym, orzeźwiającym granatem, świeżą pomarańczą i miodowym dressingiem z cytrusową nutą to znakomita propozycja na drugie śniadanie. Idealnie nadaję się do zdobywającego popularność w naszym kraju lunchboxa. Składniki: 150g komosy ryżowej quinoa 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 60g rukoli 1 granat 2 pomarańcze sól pieprz Dressing: 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu Wykonanie: 1. Komosę ryżową,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rukola, tuńczyk, śniadania, sałatka, sałatki, obiad, sałatka z tuńczykiem, ryba

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.