Wiosenna sałatka z szynką w roli głównej. Z dodatkiem kiełek, mango i rzeżuchy. Polecam w takiej formie, podać gościom bo ładnie prezentują się. 1 główka sałaty rzymskiej kiełki rzodkiewki rzeżucha natka pietruszki 1 mango małe 20 dkg szynki 1 cebula czerwona 7 pomidorów suszonych 3 jajka 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sól, pieprz czarny pieprz czerwony Oddzielam liście od sałaty, myję i osuszam. Mango obieram i kroję w kostkę. Szynkę też kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo i też kroję. Cebule ob... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...