Zapiekana polędwica z dorsza w sosie pomidorowym

Zapiekana polędwica z dorsza w sosie pomidorowym

Zapiekana polędwica z dorsza w sosie pomidorowym

Obiad który zrobimy w 40 minut. Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami można podawać z bagietką, ziemniakami. Jak kto lubi. Można użyć oczywiście innej ryby.       60 dkg polędwicy z dorsza 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 400 g pomidorów krojonych z puszki 1/2 papryczki chili sól, pieprz, olej rzepakowy, rozmaryn, natka pietruszki 1 łyżeczka zioła włoskie: bazylia, oregano, zioła prowansalskie 6 pomidorków koktajlowych  10 oliwek czarnych Polędwicę z dorsza kroję na kawałki. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję