Babka genewska

Babka genewska

Babka genewska

 Wielkanocna baba z przepisu którego robiła moja babcia, i mama. Sprawdzony przepis, a babka długo jest świeża.   30 dkg mąki wrocławskiej 30 dkg cukru 30 dkg masła 6 jaj 2 łyżki octu winnego 2 łyżki spirytusu 1 cytryna 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa ½ czekolady gorzkiej  30 ml śmietanki 30 %  orzechy Składniki w temperaturze pokojowej. Do masła dodaję cukier i ucieram. Stopniowo dokładam żółtka. Jak masa będzie puszysta dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Z cytryny spa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.