Wielkanocna baba z przepisu którego robiła moja babcia, i mama. Sprawdzony przepis, a babka długo jest świeża. 30 dkg mąki wrocławskiej 30 dkg cukru 30 dkg masła 6 jaj 2 łyżki octu winnego 2 łyżki spirytusu 1 cytryna 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa ½ czekolady gorzkiej 30 ml śmietanki 30 % orzechy Składniki w temperaturze pokojowej. Do masła dodaję cukier i ucieram. Stopniowo dokładam żółtka. Jak masa będzie puszysta dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Z cytryny spa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...