Na świątecznym stole i nie tylko poleca się krem chrzanowy. Z jajkami z od szczęśliwych kurek i wiejską kiełbaską. krem chrzanowy: 2 ziemniaki 1 kawałek selera 1 por biała część 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 2 łyżki chrzanu sól, pieprz 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 125 ml śmietanki 30 % 500 ml bulionu drobiowego 1 cebula 4 jajka olej rzepakowy natka pietruszki 500 g kiełbasy wiejskiej Krem chrzanowy: Ziemniaki, seler, korzeń pietruszki obieram i kroje w kostkę. W garnku rozgrzewam olej i prze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...