GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU

GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU

GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU

Przepis na : śniadanie

Dania z jajkami i naleśnikami nigdy mi się nie znudzą myślę, że nie jestem sama. Ścięte białko, płynne żółtko do tego pyszny naleśnik, trochę sera, warzywa na maśle i czego chcieć więcej. Galette complète to przepis wywodzący się z Francji, gdzie całość dzieje się w towarzystwie masła. Moja dzisiejsza wersja Galette Complète też opiera się tylko i wyłącznie na tym tłuszczu. Galette Complète naleśniki po bretońsku są w moim mniemaniu połączeniem idealnym. Takie wytrawne naleśniki są genialne w smaku. Może w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu globuskulinarny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

globuskulinarnyglobuskulinarny

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, tarta, cukinia, marchewka, roszponka, śniadania, śniadanie, ciasto, kurki, rukola, sałatka, papryka, deser, obiad, sałatki, kolacja, ziemniaki, szynka, desery, kotlety, pasta, ogórki, ciasto na naleśniki, sałatka z rukolą, sałatka z szynką, ciasto z białek , szybkie ciasto, sałatka z marchewką, sałatka z roszponką

Inne przepisy z globuskulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.