Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

 To chyba już moja ostatnia propozycja świąteczna :) Jajka o fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :) Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu ryby z ości! A jeśli nie macie ochoty na faszerowanie, możecie przygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :)    Polecam! :)   Składniki: 6 jaj makrela 2 duże ogórki kiszone 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki musztardy francuskiej piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, czerwona porzeczka, makrela, porzeczki, francuskie, ryby, jajka faszerowane , ogórki kiszone, świąteczne, świąteczne przepisy, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ryba, sałatki, przystawki, ciasto, sałatka, sałatka z makrelą, wielkanoc, fajne ciasta, salatka z jajkiem, ciasto z jogurtem naturalnym, ryba w ciescie, ciasto z porzeczką

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka