składniki: 3 jajka 18 ziarenek pieprzu 12 plasterków z rzodkiewki 6 szczypiorków dodatkowo: liście sałaty majonez ser żółty wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Sałatę rozkładamy na talerzu. Każdą połówkę jajka układamy na sałacie. W części węższej białka przy pomocy np wykałaczki robimy dziurki na oczy i nos i wtykamy w nie ziarenka pieprzu. Powyżej oczy robimy nacięcia na uszu i wtykamy w nie plasterki rzodkiewki. W części tylnej umieszczamy szczypiorek jako ogonek. Doda... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...