Suflet jajeczny z szynką i parmezanem z sałatką z sałaty lodowej.

Suflet jajeczny z szynką i parmezanem z sałatką z sałaty lodowej.

Suflet jajeczny z szynką i parmezanem z sałatką z sałaty lodowej.

Przepis na : śniadanie

Nie ma zbyt wiele do powiedzenia przy tym poście. W jednym zdaniu: śniadanie do łóżka na Dzień Kobiet, przy stole zjedzone. Czego użyłem? Suflet na dwie porcje: -3 jajka -dwa plastry szynki -kawałek startego parmezanu -sól, pieprz -masło Kokilki smarujemy masłem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wypełnionego wodą do 1/3 wysokości kokilki. Jajka ubijamy z solą i pieprzem na puszysto. Na dno kokilki dajemy pokrojoną w małą kostkę szynkę i starty parmezan, zalewamy jajkiem. Wkładamy na 18 minut do piekarnika,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.