Sezon na grillowanie w pełni, dlatego też proponuje pyszne miodowo - musztardowe pałki z kurczaka. Przepis na tego kurczaka jest bardzo prosty, jednak mięso trzeba odstawić na co najmniej kilka godzin, aby się zamarynowało. Pałki można upiec na grillu lub w piekarniku. Mięso z grilla świetnie będzie się komponowało z sałatką z melona . Polecam! Miodowo - musztardowe pałki z kurczaka Składniki: 8 pałek z kurczaka 6 ząbków czosnku 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny sól... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...