Zapraszam po kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem polecam jajka faszerowane bobem. Takie jajka mają fantastyczny, wiosenny, zielony kolor i smakują wybornie! Przy przygotowaniu tych jajek jest nieco pracy, szczególnie z łuskaniem bobu, ale efekt wart jest tego czasu. Gorąco polecam! Jajka faszerowane bobem Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 250g mrożonego bobu słodka i ostra papryka sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Bób ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...