Mazurki grysikowe Takie mazurki pamiętam z dzieciństwa. Robiłyśmy je z mamą, a w przepisie było napisane, że to mazurki z niby marcepanem i rzeczywiście ta masa trochę go w smaku przypomina. Są bardzo smaczne, ekstra kruche i urocze. Robię je w takich mini wersjach bo uważam, że lepiej się je takie ciasteczka na raz, a także idealnie pasują do koszyczka. Składniki: 280g mąki pszennej 60g cukru pudru 2 żółtka 160g zimnego masła Nadzienie grysikowe: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 1 cukier waniliow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...