Udka w sosie miodowo-sojowym

Udka w sosie miodowo-sojowym

Udka w sosie miodowo-sojowym

Przepis na : obiad

Udka w sosie miodowo-sojowym to fajna propozycja zarówno na obiad, jak i jako dodatek, który można wykorzystać np do tortilli czy sałatek. Dzięki temu, że wykorzystujemy mięso z nogi kurczaka, jest ono dużo bardziej soczyste, od kurczęcej piersi. Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy pokrojone mięso obsmażyć na patelni, a następnie zalać go sosem przygotowanym z 3 składników – sosu sojowego, miodu i białego wina. Po chwili smażenia sos zaczyna gęstnieć i oblepiać kawałki mięsa. Takie mięso bardzo dobr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.