Przepis na : śniadanie
Natknęłam się na ten prosty lecz efektowny sposób serowania jajek na jakiejś anglojęzycznej stronie i bardzo mi się on spodobał. Jest to zwykłe jajko sadzone, lecz podane w ciekawej formie i to właśnie przykuło moją uwagę;) 4 jajka 1-2 duże papryki, kolor wg uznania sól, pieprz, czerwona papryka Papryki pokroić w poprzek, tak aby powstaly obręcze o szerokości około centymetra. Położyć na rozgrzanej patelni, delikatnie wbić do środka jajka, smażyć pod przykryciem na małym ogniu aż białko na wierzchu się zetni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...